A férfi előbb el akart ütni egy gyalogost a zebrán, majd megütött egy férfit, annak barátját pedig leszúrta.

L. Gusztáv 2015 decemberében a Dohány utcában hajtott autójával az Erzsébet körút felé. A kereszteződésben észrevett egy gyalogost, ahogy szabályosan, a kijelölt átkelőhelyen átmegy az úton. A zebrához közeledve lassítani kezdett az autós, de rá akart ijeszteni a gyalogosra, ezért ráhúzta a kormányt.Hogy elkerülje az ütközést, a gyalogos a motorháztetőre támaszkodva felugrott a járdára. L. Gusztáv megállt, kiszállt a kocsijából, és egy kést vett elő. A gyalogos futni kezdett, az autós pedig üldözte, de nem érte utol.

L. Gusztáv az autójához tartott visszafelé, amikor egy söröző előtt kötekedni kezdett az ott italozókkal. Egy férfit megütött, majd tovább ment egy nagyobb társaság felé, ahol

az egyik férfit ököllel megütötte, egy másikat pedig leszúrt. 

Ezután visszaült a kocsijába, és elhajtott a helyszínről.

Az egyik férfi nyolc napon belül, a másik nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség L. Gusztávot testi sértéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolja mint különös visszaesőt. Ezzel az üggyel egyesítették azt a büntetőügyet, amikor L. Gusztáv testvére egy 18 hónapos gyerek szájába égő cigarettát tett, és arra bíztatta, hogy tüdőzze le. Ez ellen a gyerek fintorogva és hadonászva ellenkezett. Ezt L. Gusztáv végignézte, de nem tett semmit, sőt a többi jelenlévővel együtt jól szórakozott rajta. A cigiztetésről felvétel is készült, amit feltöltöttek az internetre. Ebben az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt vádolják L. Gusztávot.

Az ügyet jövő héten folytatják a Fővárosi Törvényszéken, ítélet várható.