Sztárügyvéddel jutna ki a börtönből a kislányát halálra éheztető apa

2017.11.26. 11:20

Felmentésében reménykedik a gyöngyösi férfi, aki feleségével együtt halálra éheztette kislányát. Felesége 18 évet, ő maga 15 évet kapott szeptemberben elsőfokon a gyerek halála miatt. Magyar György szerint másodfokon akár fel is menthetik az apát.

A másfél éves Kiara csak

3 és fél kiló volt, amikor tavaly májusban meghalt, feltehetően nagy szenvedések közepette.

Ebben a korban legalább 8,4 kilósnak kellett volna lennie, de a gyöngyösi kislányt nem etették a szülei, pedig a hűtőjük tele volt tápszerrel.

Ebben a házban halt meg a kislány, a harmadik emeletenFotó: Dudás Szabolcs - Origo

J. Médea, a gyerek anyja, mindenkinek azt mondta, hogy a kislány nagyon beteg, ezért ennyire sovány. Még a tárgyaláson is arra hivatkozott, hogy probléma volt az emésztésével, de ezt a boncolási eredmények nem támasztották alá. Az viszont tény, hogy a gyerek szülei csak órákkal a kislány halála után hívták a mentőket hozzá, így már nem tudtak rajta segíteni. Ez kimeríti a különös kegyetlenség fogalmát.

Így fogták el őket: 

Nem Kiara volt az első 

A gyilkossággal vádolt szülőket bíróság elé állították. Kiderült, hogy a nő egyik korábban született gyereke is kórosan sovány volt, ameddig az anyjával élt, de amikor az édesapjához került, azonnal hízni kezdett. Vagyis a gyilkos anya korábban is éheztette már a gyerekét, de akkori férje észrevette, hogy valami nincs rendben, és megmentette a fia életét.

Az Egri Törvényszék szeptember 27-én ítélete el elsőfokon a szülőket.

J. Médea 18 évet, férje, K. Gusztáv 15 évet kapott kétszeresen minősített gyilkosság miatt.

Az ügyészség a kislány apja esetében súlyosbításért fellebbezett, ő viszont abban reménykedik, hogy kiszabadulhat a börtönből. 

A férfi, aki láthatta, mennyire sovány a kislánya, mégsem tett semmit, a tárgyaláson azzal érvelt, hogy ő nem követett el bűncselekményt.

A családom iránt odaadással voltam, van két nagy fiam, két házasságból. Nem történt velük semmi probléma. Nem tudtam elképzelni most sem, hogy lehetnek problémák" - idézi szavait a Bors.

A család autójaFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Fel is menthetik a gyilkossággal vádolt apát?

K. Gusztáv anyja, Kiara nagyanyja, az ítélet után felkereste Magyar Györgyöt azzal, képviselné-e a fiát másodfokon. A sztárügyvéd nem mondott nemet.

Túlzónak tartom ezt a mértékű büntetést, és a kétszeresen minősített emberölést is. Az apa esetében legfeljebb gondatlanság történhetett. Ő egy értékes ember, elismert kőfaragó művész, nem gyilkos. Egész nap dolgozott, jóhiszeműen azt gondolta, a felesége eteti otthon a kislányt"  

- mondta a Borsnak Magyar György, aki úgy gondolja, akár fel is menthetik az apát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK