A nyomozó hatóság még 2015-ben különítette el az alapügytől az úgynevezett soltvadkerti hűtlen kezeléssel érintett ügyrészt, amiben a nyomozók a napokban öt gyanúsítottat hallgattak ki. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják őket.

A Quaestor alapügyben 11 ember ellen nyújtottak be vádiratot, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, és csalás miatt. De emellett párhuzamos fut több ügy is, köztük a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet színlelt értékpapír vásárlásai kapcsán indult nyomozást.

Ezzel kapcsolatnak gyanúsítanak öt embert.

A megalapozott gyanú szerint, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. két vezetője a 2004. október - 2010. április között segítséget nyújtott a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet két vezetőjének, hogy színlelt szerződések révén pénzt utalhassanak a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-nek.
A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet értékpapír vásárlás címén összesen több mint 3 milliárd forintot utalt át a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-nek, amiből a Zrt. több mint 600 millió forintot utalt tovább, vagy fizetett ki készpénzben az érintett Kft-nek a gyanú szerint.