Példát mutatott a boldoggá avatandó Brenner János vértanú pap

Vágólapra másolva!
Sok példát tud adni a jövőre boldoggá avatandó Brenner János vértanú pap a következő generációknak - hangoztatta a 40 évvel ezelőtt meggyilkolt rábakethelyi káplán öccse, Brenner József, a Veszprémi Érseki Szeminárium spirituálisa a Magyar Hírlapnak adott interjúban, amely szombaton jelent meg.
Vágólapra másolva!

A fiatal papot 1957. december 15-én éjjel brutális kegyetlenséggel, 32 késszúrással gyilkolták meg, máig tisztázatlan körülmények között. Szakértők szerint meggyilkolásával az akkori kommunista rendszer a papokat akarta megfélemlíteni.

Brenner József kijelentette: bátyja példát tud adni egyebek között azzal, hogy többször is bizonyította, nem fél. "Abban az időben, amikor mindenki félt, és mindenki mindent megcsinált azért, mert félt, ő példakép volt, és ebből a példaképből ma is lehet erőt meríteni" - fogalmazott.

Hozzátette: példaértékű az is, ahogyan a 26 évesen megölt, jelentős részben az ifjúsággal foglalkozó Brenner János a fiatalokkal bánt. "Ma már azok a fiatalok idős emberek, de még mindig emlegetik, és lelkesednek iránta" - mondta Brenner József.