Havazik a fél országban

Hajdúhadház, 2017. december 3. Járművek közlekednek a hóesésben a 4-es főúton Hajdúhadház közelében 2017. december 3-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Megérkezett az idei tél első hóesése a déli és a keleti országrészbe is. Vasárnap reggel kezdett el havazni, és folyamatosan esik, estére akár 6-7 centis is leeshet sok helyen.
Vágólapra másolva!

Masszív csapadéktömb érte el Magyarországon vasárnap reggelre. Szinte az egész országban felhős, borús reggelre ébredtünk. Dél-keleten, Szegeden, Csongrádon már délelőtt havazott.

Nézze meg az időkép utcai kameráján, hogy lepte be Csongrádot a hó!


Mostanra viszont már nemcsak délkeleten, hanem a fél országban havazik. A hó meg is marad, mert nagyon hideg van – fagypont körüli hőmérsékletet mérnek szinte mindenhol.
Az Alföldön már sok helyen 3-4 centiméter vastag a hóréteg, amely advent első vasárnapján nagyon hangulatos.

Autók a hóesésben a 4-es főúton Hajdúhadház közelében 2017. december 3-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az MTI fotósa Hajdúhadházon és környékén készített fotókat a havazásról.

Havazás Hajdúhadházon fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

...és Debrecenben is szakadt a hó.

Séta a Debreceni Nagyerdőben a hóesésben fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Volt, aki inkább a futást választotta a Nagyerdőben fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A nyugati országrészben nem esik a hó, sőt, Vas megye legnyugatibb részén szakadozik is a felhőzet. A szél viszont erős lehet.
Hétfőn a Dunától keletre ismét hullhat a hó, de nem intenzíven, csupán hószállingózás lehetséges. Nyugaton és északon viszont inkább a havas eső lesz jellemző. A hét első napján is fagypont körüli lesz a hőmérséklet, főleg azokon a helyeken, ahol hó esett, legfeljebb 4-5 fokig melegedhet a levegő.