A hét vicce: ötfős csapattal igazolnák Vonáék, hogy nincsen jobbikos pártviszály

2017.12.03. 14:22

A Ripost szellőztette meg, hogy óriási káosz van a Jobbikon belül. A lap titkos pártdokumentumokra, jegyzőkönyvekre, belső levelekre hivatkozva azt írta, hogy az elégedetlen párttagok megelégelték Vona Gábor pártelnök politikáját, és a leváltására készülnek. Észlelte a kellemetlen helyzetet a Jobbik kommunikációs csapata, és a párt közösségi oldalán pár órával a pártviszályról szóló cikk után egy ötfős ebesi különítményt mutogatva próbálják igazolni, hogy „nem szerteszét szakad a párt, hanem létszámában gyarapodik." Újabb egészen kiváló húzás Vonáéktól.

Az elmúlt hónapok nyertese címet egészen biztos, hogy nem a Jobbik fogja kapni, hiszen gyakorlatilag napi szinten nagyon sokat tettek azért, hogy minél több választó húzza fel a szemöldökét teljesítményük kapcsán. Ez a folyamat nem maradt következmények nélkü a párton belül: a Ripost mai cikkében titkos pártdokumentumok, jegyzőkönyvek, belső levelek birtokában azt írta, hogy komoly mozgolódás indult meg Vona Gábor pártelnök és politikája ellen, egy erős ellenzéki mag puccsot tervez ellene. A lap szerint Vona kétségbeesetten próbál úrrá lenni a helyzeten, gyorsan feloszlatja az elégedetlenkedő szervezeteteket, így többek között a zalaegerszegi csoport is áldozatul esett a „hadjáratának". A Ripost úgy tudja, hogy Egerben is fellázadtak a tagok, aminek köszönhetően a helyi országgyűlési képviselő, Mirkóczki Ádám már nem mer nyilvánosan szerepelni a helyi jobbikosok előtt. A kizárt pártagok, a feloszlatott alapszervezetek nem hagyják annyiban a dolgot, például a bátonyterenyeiek már bírósághoz fordultak a történtek miatt. A lap szerint azok a szervezetek, tagok, akik el akarják mozdítani Vona Gábort, már felvették egymással a kapcsolatot, rendszeresen egyeztetnek és készülnek a jövőre.

Alig pár órával a Ripost cikkének megjelenését követően, öt taggal megalakult az ebesi Jobbik

Érzékelve a történtek súlyát, mit tesz Vona Gábor kommunikációs csodacsapata? Előhúzza a tarsolyból az ötfős ebesi Jobbikot, akikről senki nem gondolta volna, hogy ilyen fontos pillanatban tudnak megalakulni .Vonáék közösségi oldalán alig pár órával a Ripost cikkének megjelenése után jelent meg a nagyszerű hír, miszerint megalakult az ebesi Jobbik! Egészen varázslatos, már-már csodával határos módon, pont a legszorultabb helyzetben sikerült létrehozniuk a csoportot. Ezt hívják tökéletes időzítésnek, nagyon úgy néz ki, hogy a jobbikos pártviszályokról szóló cikkek termékeny hatással vannak Vonáék szervezetalapítási tevékenységére. Ráadásul mindez vasárnap történt, amikor a legtöbben hallani sem akarnak a politikáról, ez erős lelkesedésről tanúskodik Vona Gábor iránt.

A bejegyzésben mellékelt képen az ötfős, ebesi különítmény egy magyar zászlót szorongat, és a mai naptól valódi jobbikosok a következő, központi pártirodából megfogalmazott gondolatokhoz asszisztálnak hol szomorkásan, hol félmosollyal:

A Hajdú-Bihar megyei Ebesen is megalakult a Jobbik helyi szervezete. A folyamatos szervezetalapítások a legjobb bizonyítékai annak, hogy - a kormányközeli sajtó hazugságaival ellentétben - nem szerteszét szakad a párt, hanem létszámában gyarapodik és egységesebb mint valaha.

De, ha nagyon akarják, itt tudják megnézni magáról az ebesi Jobbik alakulóüléséről készült fotót:

A Ripost megírta, hogy egyes alapszervezetek feloszlatása miatt komoly feszültség uralkodik a Jobbikon belül, erre megalakult a párt ebesi szervezete - öt fővelForrás: Jobbik Facebook oldala

Nem újkeletű a jobbikos mozgólódás Ebesen, ugyanis 2011 környékén volt itt a pártnak ifjúsági szervezete. A fiatalok aktivitása azonban nem volt túl meggyőző, ugyanis a facebook-os zárt csoportjukban a következő kritika hangzott el:

Könyvgyűjtéssel mi lessz emberek?? Még visszaírni is basztatok!

Ha mégis megemberelték magukat, akkor általában a Zsozsó Dance Pub-ban gyülekeztek:

Oké akkor vasárnap 11 óra gyűlés a Zsozsó Dance Pub-ban!

A Jobbik sajtóosztályát megkérdeztük a történtekről

Mivel úgy gondoljuk, hogy a jobbikos belviszály, és az ebesi Jobbik váratlanul gyors megalakulása sokak számára érdekes lehet, ezért a következő kérdésekkel fordultunk a Jobbik sajtóosztályához:

  1. Igaz-e, hogy komoly pártviszályok és mozgolódások vannak a Jobbikon belül Vona Gábor politikája miatt?
  2. Igaz-e, hogy a zalaegerszegi Jobbik feloszlatásra került, az egri csoportban komoly feszültségek vannak, valamint a bátonyterenyei jobbikosok bírósághoz fordultak a történtek miatt?
  3. Önök megfelelő válasznak gondolják a Ripost cikkére, hogy közösségi oldalukon bejelentették: öt fővel megalakult az ebesi Jobbik?
  4. Mikor alakult meg az ebesi szervezet pontosan? A Ripost cikkét követően, vagy más időpontban?

A Jobbik sajtóosztálya nemrég reagált megkeresésünkre, és válaszukban tagadták, hogy bármiféle belharc, mozgolódás lenne a párton belül. Megfogalmazásuk szerint

Nincs nagy elégedetlenség a Jobbik alapszervezeteinek a döntő többségében.

Ebből a mondatból azonban egyértelműen az tűnik ki, hogy nem mindenhol konfliktusmentes a helyzet. A zalagerszegi Jobbik-csoport feloszlatásával kapcsolatos kérdésünkre a következőképpen reagált a párt médiaosztálya:

A zalaegerszegi oszlatásról szóló határozat bemutatása részben manipulatív, hiszen lehagyták belőle az alsó felét, amelyből kiderülne, hogy ez nem mostani eset, hanem még 2017. szeptember 28-án kelt a határozat, amikor belső személyes nézeteltérések miatt néhányan kiléptek a zalaegerszegi szervezetből, ezért került az feloszlatásra, de a régi tagság nagy részével a zalaegerszegi Jobbik újra is alakult október 10-én már és azóta is aktívan működik.

A harmadik és negyedik kérdésünkre összevontan válaszoltak, amiből kiderült, hogy pont a mai napon alakították meg az ebesi csoportjukat, ennek időpontja pedig teljesen független a Ripost-cikktől:

 

Az elmúlt időszakban sok helyen alakult új Jobbik alapszervezet. Ezekről adunk hírt a központi facebook oldalunkon, minden nap egyről. Ma pont az ebesi volt a soron, az ezt megelőző napokban meg a balatonszárszói és kéki alakulásról került ki időzített poszt. A következő napokban meg újabbak követik majd. Így a cikknek és az ebesi posztnak semmi köze sincs egymáshoz.