Puccsra készülnek a Jobbikban Vona ellen

Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten
Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten 2017 május 1-én
Vágólapra másolva!
A párt tönkretevőjének és árulójának nevezik a Jobbik alapszervezetei Vona Gábort, a Jobbik elnökét. A Ripost titkos pártdokumentumokat, belső levelezéseket és jegyzőkönyveket szerzett meg – ezekből az derült ki, hogy Vona leváltására készülnek.
Vágólapra másolva!

Elsősorban Toroczkai Lászlóban és Novák Elődben látják a lehetőséget Vona Gábor leváltására – az alapszervezetek már felvették egymással a kapcsolatot. A Ripost szerint Vona kétségbeesetten próbál úrrá lenni a helyzeten,

gyorsan feloszlatja a lázadó szervezeteteket, ezzel persze tovább szítja a lázadást.

A feloszlatott szervezetek azon tagjai, akik hűek Vonához, egyéni tagként próbálnak tovább működni, ettől viszont még nagyobb a zavar a párton belül.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Egerben is fellázadt a Jobbik tagsága.

A helyi országgyűlési képviselő, Mirkóczki Ádám már nem mer a tagság szeme elé kerülni, ugyanis nem tud vagy nem akar olyan kérdésekre válaszolni, hogy miért lett a Jobbik Simicska pártja, miért törleszkedik a Jobbik a liberálisokhoz, pláne Soros Györgyhöz.


A Riposthoz az egri Jobbikosok különböző dokumentumokat küldtek, amelyekből az derül ki, hogy már a pártiroda kulcsát is elvették a helyi elnöktől – így a lázadó tagság egy sörözőben találkozik. Oda hívták Mirkóczkit is, de hiába várták, nem ment el a beszélgetésre Mirkóczki Ádám. Maga helyett Dudás Róbertet, a Jobbik Heves megyei elnökét küldte – ő szembesült a Vona ellen nyíltan lázadó párttagokkal.
Többen felidézték Mirkóczki korábbi kijelentését:

Ezt akkor mondta, amikor arról beszélt, miért kellett szövetkeznie a Jobbiknak Simicskával és a liberálisokkal. A felháborodott Jobbikosok a számonkérő beszélgetést rögzítették.

Többször elhangzott, hogy Vonna Gábort minél előtt el kell takarítani, mert áruló.


A felháborodás már akkora, hogy a Jobbik önkormányzati képviselői ki akarnak lépni a pártból és függetlenként akarnak tovább dolgozni. Ezt a helyeztet is úgy akarja a pártvezetés kezelni, hogy a szervezetet feloszlatja.
A dühös tagok közben leveleket írtak a pártvezetésnek – de Vona Gábor nem válaszolt. Így Szabó Gábor pártigazgatónak is írtak egy tiltakozó levelet – persze, ő sem reagált, nem próbálta megmagyarázni a Simicska-Soros-féle Jobbik politikát – írja a Ripost.
A kizárt párttagok, a feloszlatott alapszervezetek azonban nem hagyják annyiban a dolgot, túl sok energiát öltek a Jobbikba ahhoz, hogy eltűrjék a párt szétverését.

Bátonyterenyén például már bírósághoz fordultak Vona Gábor diktatórikus, önkényes, sőt – szerintük – emberi jogokat sértő működése miatt.

Azok a szervezetek, tagok és feloszlatott társaságok, akik el akarják mozdítani Vona Gábort, már felvették egymással a kapcsolatot, rendszeresen beszélnek, egyeztetnek és készülnek a jövőre.
Novák Előd pedig, aki még az országgyűlési mandátumáról is lemondott a Vona-féle áruló politika miatt, a minap a Facebook-on írt egy bejegyzést:

A lázadó jobbikosok ezt fontos lépésnek tartják, úgy gondolják, hogy Novák végre kiállt Vona ellen.