Több mint félmilliárdból újítják fel a szentgotthárdi templomot

Parlament, PP, Soltész Miklós
Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Több mint félmilliárd forinttal támogatja a kormány a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templom belső felújítását - közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár advent első vasárnapján a Rába-parti városban.
Vágólapra másolva!

- mondta Soltész Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hangsúlyozta:

jövőre lesz 270 éve annak, hogy elhelyezték a szentgotthárdi templom alapkövét, az 535 millió forintos újabb kormányzati támogatásból reményei szerint az évfordulóra megújulhat a teljes templombelső.

Soltész Miklós szavai szerint a templom felújítása azért is fontos, mert Szentgotthárdon és környékén él a szlovén nemzetiség jelentős része, a támogatással őket is segítik a hitük gyakorlásában.

- mondta az államtitkár.

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Fotó: Mudra László [origo]

V. Németh Zsolt (Fidesz) a térség országgyűlési képviselőjeként azt emelte ki, hogy

Szentgotthárd az elmúlt években dinamikusan fejlődött, szavai szerint aki erre jár, az láthatja a fejlődést az intézményrendszeren, a város középületein és a megújult belvároson is.

Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló köszönetét fejezte ki a támogatásokért, amelynek szavai szerint minden forintja jól fog hasznosulni, a megújult freskókban, oltárképekben, padokban, a felújított orgonaszekrényben lesznek láthatók, nemcsak a helyi katolikus közösség, de a templomba betérő turisták számára is.
Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere közölte:

szeretnék a barokk templom melletti egykori ciszterci kolostor épületét,ahol jelenleg a polgármesteri hivatal működik , megnyitni a látogatók előtt, bemutatva az épület építészeti és kulturális értékeit.

Rimfel Ferenc szentgotthárdi plébános elmondta, hogy tovább folytatják a templom megkezdett rekonstrukciós munkáit, melynek során restaurálják a templomhajó mennyezetén látható híres Dorfmeister-freskót, amely az 1664-es szentgotthárdi csatát örökíti meg.