Így csapnak le a TEK-esek a betörőkre - videó

Vágólapra másolva!
Párnát szorítottak az idős asszony fejére, akit kiraboltak, egy másikat pedig az utcán ütöttek le. Betörtek egy idősek otthonába, ahol megvertek és kiraboltak egy házaspárt. A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a két férfivel szemben.
Vágólapra másolva!

Két férfi május 8-án éjjel bejutott egy debreceni Thomas Mann utcai idősek otthonában lévő lakásba, ahol egy 94 éves nő aludt. Az idős asszony arra ébredt, hogy az egyik férfi zseblámpával a kezében a szekrényében kutat.

Ekkor rászólt a férfira, aki egy párnát szorított az idős nő fejére, majd kihasználva védekezésre képtelen állapotát, lehúzott az ujjairól három aranygyűrűt.

Az ékszerekkel, némi pénzzel és egy telefonnal együtt távozott a két betörő -írja a police.hu.

Május 26-án éjjel ismét visszament a két férfi az idősek otthonába és befeszítették egy házaspár ajtaját.

A 83 éves asszonyt és férjét az ágyra lökték, megverték őket, miközben elvették az ékszereiket, pénzüket és más értéktárgyaikat.

A nyomozók azonosították a férfit és társát. Az egyiküket a rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen fogták el július 25-én Debrecenben. A városi kapitányságra vitték.

Az elfogásról felvételt is készítettek a rendőrök:

38 éves társát a debreceni rendőrök felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el július 27-én Polgáron.

Az ő elfogásáról a TEK-esek készítettek felvételt:

A hajdúhadházi és a polgári férfi április 8-án este Debrecenben, a Libakert utcában

kifigyelt egy 74 éves asszonyt, akit egy lépcsőház előtt az egyikük leütött, majd elvette a nő szatyrát, és társával együtt elfutott.

A nyomozók a két férfit kihallgatták, majd őrizetbe vették. A Debreceni Járásbíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat. A rendőrség a napokban fejezte be nyomozást. Az iratokat vádemelési javaslattal küldtek el a járási ügyészségnek.