Magyarország és Lengyelország családpolitikája közös alapokon nyugszik - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára varsói látogatása során hétfőn az MTI-nek.

Mindkét ország kormánya belső erőforrásokból kívánja megoldani a demográfiai problémákat, lebontani a gyermekvállalás előtt álló akadályokat - tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin elmondta: Megbeszélést folytatott lengyel kollégájával többek között a nyugdíjrendszer átalakításának és a magyar bölcsőde-építési, -fejlesztési programnak a tapasztalatairól.

Varsó, 2017. december 4. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Elzbieta Rafalska lengyel család- és munkaügyi, valamint szociálpolitikai miniszter (b) a Szent Wladyslaw (László) játszótér avatóünnepségén egy varsói parkban 2017. december 4-én. A lengyelországi magyar kulturális év keretében létesített, Kő Boldizsár szobrászművész által népmesei elemekkel gazdagított játszótér a lengyel és a magyar történelem közös alakjait idézi meg.Forrás: MTI/PAP/Marcin Obara

A lengyelországi magyar kulturális évad egyik záróeseményeként a magyar-lengyel barátságot szimbolizáló játszóteret adtak át. A lengyel gyerekek a megnyitón nagy lelkesedéssel vették birtokba a Kő Boldizsár által tervezett fa játékokat - tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin hétfőn átadja az Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetést tárgyalópartnerének, a lengyel család-, munka- és szociálisügyi miniszternek.