Jobbikos pártszakadás: Dúró Dóra Morvait dicsérő írásánál kitört a háború

európai parlament ep képviselő aktivitás
Az Európai Parlament által közreadott képen Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője a parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2014. március 13-án.
Vágólapra másolva!
Forró lehet a talaj Vona lába alatt, hiszen, ahogy azt megírtuk, "minden idők legsikeresebb porszívóügynöke", a mostani Janus-arcú, baloldalnak udvaroló politikájának köszönhetően elérte, hogy Morvai Krisztina a Jobbik EP-képviselője nyilvánosan elhatárolódott a párttól, és kijelentette, hogy nem kívánja újra jelöltetni magát a Jobbik színeiben. A berkeken belüli feszültség pedig nemcsak Brüsszelben, hanem idehaza is egyre erősebb, mivel Dúró Dóra a párt országgyűlési képviselője is megosztotta Morvai bejegyzését, és azzal kommentálta, hogy szegényebb lenne a politika 2019 után Morvai Krisztina nélkül. De felszólalt férje, a kiebrudalt Novák Előd, illetve a párt alelnöke, Torockai László is, akik mind Morvait méltatták. Azaz mindannyian szembementek a Vona és a Simicska által rájuk erőltetett színjátékkal. Ekkor érkezett a "felmentősereg" Szotyori-Lázár Zoltán és Varga-Damm Andrea személyében, akik megvédték a Cicapártot és elnökét.
Vágólapra másolva!

Tehát zajlik az élet "néppártiéknál", és várható volt, hogy a régi vonalasok nyilatkozataira való reakcióként felemeli a hangját az új irányvonal is, azaz azok a személyek, akiket vélhetően Vona és a mögötte álló, bosszúszomjas pénzeszsák, Simicska hozott helyzetbe.

Morvai Krisztina, EP-képviselő Forrás: MTI/Európai Parlament/Christian Creutz

Így történhetett, hogy Dúró Dóra, Morvai közleményét megosztó bejegyzése alatt megjelent, a Simicskával együtt szurkoló Varga-Damm Andrea, és a korábban a határon túli magyarokat gyalázó Szotyori-Lázár Zoltán – aki nem mellesleg Vona keresztfia - neve, akik természetesen Vona és Simicska meghosszabbított kezeként védték a mundér becsületét.


Varga-Damm Andrea a párt veszprémi képviselőjelöltje meg is írta Lajos "whiskey-szagú", fenyegető üzenetét a Jobbikosoknak:

Tehát, akinek nem tetszik az új, - nevezzük így - „Spinoza irányvonal" az elmehet máshová nyugodtan. Ezt üzente Lajos, a Főnök.

De a korábban határon túli magyarokat gyalázó, szolnoki jobbikos, is megmondta a tutit, és egyúttal udvarolt is egy nagyot Varga-Dammnak, amikor elmondta:

Mármint Morvai Krisztinát az Európai Parlamentben. És Szotyorinak még egy kommentelővel is sikerült szóváltásba keverednie, amikor utóbbi szóvá tette azt, hogy sokat köszönhet a párt Morvainak.

Tehát Varga-Damm és Szotyori-Lázár is alaposan beleszállt, a párt emblematikus politikusának számító Morvaiba, és mindketten elmondták, hogy egyébként szerintük teljesen pótolható a politikusnő a Jobbik számára. (Lehet, hogy az új értelmiségi holdudvarhoz tartozó meztelen Metal Lady, az ufóhívő Bíró Ica már készül is Brüsszelbe.)

Vonának tehát a választások előtt öt hónappal, komolyan főhet a feje, hiszen úgy tűnik a belső feszültségek lassan végképp szétfeszítik a pártját.

Morvai, Novák, Torockai is beletörölték a lábukat az elmúlt napokban a szélkakas pártelnökbe, Varga-Damm és Szotyori-Lázár pedig ahogy azt a Gazdi megkívánja, megvédték a „néppártosodás nagy vívmányát". Szép kis cirkusz van kibontakozóban.

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője Forrás: MTI

Kérdés az, hogy mit szólnak ehhez a megfogyatkozott pártszimpatizánsok? Nos ebbe engednek betekintést a fenti bejegyzés alatti kommentek. Ami megállapítható ezekből az, hogy a párt támogatói részéről rengetegen kifejezték szolidaritásukat Morvai felé, illetve bíztatták Dúrót arra, hogy hagyja ő is faképnél a cicákat simiző, oligarchákkal szövetkező elnök urat. Íme, néhány közülük:





És így tovább. Ezek alapján nem lennénk meglepődve, ha a párt további politikusai intenének búcsút Vonának, a balfordulatával együtt, hiszen látható az, hogy ez a fajta porszívóügynöki politizálást sem a régi harcostársaik, sem a szimpatizánsok nem értékelik túlzottan.