Napokon belül ismertethetik a Soros-tervről szóló konzultáció részeredményeit

Brussels Belgium ECONOMY economics FORUM DEBATE SPEECH EVENT Brussels economic forum EUROPE EUROPEAN EUROPEAN UNION European Union Flag George Soros Open Society Foundations Soros Fund Management LLC business magnate philanthropist author Hungary ????t? S
Soros György
Vágólapra másolva!
A kormányszóvivő az M1 csatornán azt mondta, napokon belül lehetőség lesz arra, hogy ismertethessék a "Soros-tervről" tartott nemzeti konzultáció részeredményeit, hiszen a kérdőívek beérkezésével párhuzamosan azokat fel is dolgozzák.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán a várható eredményekről azt mondta, a korábbi konzultációk alapján elmondható, mindig leginkább azok veszik a fáradságot, hogy visszaküldjék az íveket, akik egyetértenek azzal, amit a kormány képvisel.

A 8,2 millió választópolgár több mint negyede vett részt a konzultációban.

Kovács Zoltán Forrás: MTI/Rosta Tibor

Szerinte a csütörtöki, "boszorkányüldözéses" EP-meghallgatáson is fontos érv lehet, hogy ilyen demokratikus felhatalmazása van a kormánynak a magyar emberektől arra, mit képviseljen.

Csütörtökön tartják az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) meghallgatását, amelyen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vesz részt.

Soros György Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

A bizottsági meghallgatásról a kormányszóvivő A tanú című filmre utalva úgy fogalmazott: "Ne legyen kétsége senkinek, az ítélet, ahogy szokták mondani, Virág elvtárs, az már készen van",

már tudják, mit írnak bele a migráció és a jogállamiság ügyében a "Soros-jelentésbe".

A kormányszóvivő a postától kapott végleges adatokra hivatkozva a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, minden idők legsikeresebb konzultációja zárult le az előző héten, minden korábbi részvételi rekord megdőlt, a meghosszabbított határidőig 2 332 755 kérdőív érkezett vissza.