Botrány a könyvbemutatón, Havas el sem ment Vona-könyve bemutatójára

Havas Henrik: „Nincs szükségem senkire”
Vágólapra másolva!
A szexuális zaklatással vádolt Havas Henrik írt könyvet Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről. Az írást délelőtt mutatták be, csakhogy rendhagyó módon a szerző, Havas Henrik el sem ment az eseményre. A sajtót pedig kizárták a teremből.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor mellett üresen maradt egy szék a róla szóló könyv bemutatóján. Oda ültették volna le Havas Henriket, a szerzőt. Csakhogy neki most jó oka van arra, hogy ne találkozzon újságírókkal. Éppen szexuális zaklatással vádolja Baukó Éva, aki azt mondta, hogy Havas megzsarolta,

ha nem fekszik le vele, kettétöri a karrierjét.

Vona Gábor Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Vona Gábor nem kerülhette meg a kényes témát a bemutatón, a Ripost cikke szerint hosszasan beszélt arról, hogy nem ért egyet Havas Henrikkel. Lényegében elmondta,

gyávának tartja a zaklatási ügybe keveredett újságírót, mert a botrány kirobbanása után nem mert személyesen megjelenni.

Arról is beszélt, hogy ilyen helyzetekben ki kell állni, fel kell venni a kesztyűt és nem gyáván megfutamodni az utolsó pillanatban, mint Havas tette.

Havas Henrik Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A Ripost beszámolója szerint Vona önmagát fényezve, hosszasan dicsérte magát és politikáját a könyvbemutatón, amire, hogy ne lehessen kényelmetlen kérdéseket feltenni, csak a Jobbik-Simicska lakájmédia képviselőit engedték be.