Már látják, ki lehetne Vona Gábor utódja a Jobbik élén

Vona Gábor, oroszlán
Az állatok királya
Vágólapra másolva!
Gyengekezű vezetőnek tartja Vona Gábort Nagy Ervin. A Jobbik egykori alelnöke szerint Vonának Toroczkai lehet az utódja. A párt egyik alapítója a Figyelőnek adott exkluzív interjút, ahol beszélt a Jobbik eredeti céljairól, Vona személyiségéről és arról is, hogy mire számíthatnak a szavazók, ha a jelenlegi pártelnök tavasszal elbukja a választást.
Vágólapra másolva!

„Elnökként – eleinte lassú lépésekkel – eltávolodott attól a politikai irányvonaltól, amit addig képviseltünk. Olyan embereket hozott magával, akik nyíltan antiszemita álláspontot képviseltek, gondolok itt például Szegedi Csanádra, aki addig jobbikos pólókat árult, majd elnökségi tag lett. A párt Vona vezetésével indult el a szélsőséges politizálás felé " – mondta Nagy Ervin a Figyelőnek, aki Vona személyiségével kapcsolatban elárulta, „tipikusan útkereső ember".

Az állatok királya Forrás: Origo

Nagy Ervin szerint Vona határozottan felvette a jobboldali radikális egyéniségét, ugyanakkor mára átmaszkírozta magát baloldali liberálissá. „Nagy hibája viszont, hogy gyengekezű vezető" – tette hozzá a filozófus, aki szoros baráti kapcsolatot ápolt Vonával az érettségi után és egyetemi éveik alatt.

Egyelőre ugyan nincs jele palotaforradalomnak, de Nagy Ervin szerint a Jobbik vezetése kivár, és úgy véli, Vona tavaszi bukása Toroczkai László felemelkedésével járhat.