Tiltakozás Dobrev Klára pesti fórumán

Dobrev Klára, Fidelitas
A Fidelitas akciója
Vágólapra másolva!
Molinóval lepte meg a Fidelitas Gyurcsány Ferenc feleségét egy tegnapi lakossági fórumon. A nagyobbik kormánypárt ifjúsági tagozata arról érdeklődött, hogy a Dobrev Klára és a Gyurcsány-család cége által támogatott Czeglédy Csaba vajon mikor fizeti ki azokat a diákmunkásokat, akiknek a bérével fél éve tartozik Czeglédy iskolaszövetkezete. Mint ismert, Gyurcsány Ferenc ügyvédjét költségvetési csalással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Molinót feszített ki a Fidelitas Dobrev Klára lakossági fórumán - írja a Hirado.hu. A közszolgálati portál beszámolója szerint a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének, Gyurcsány Ferencnek a felesége csütörtökön beszélt az egészségügy és az oktatás helyzetéről egy budapesti rendezvényen, amelyen Oláh Lajos, Terézváros és Erzsébetváros DK-s országgyűlési képviselője is felszólalt.

Ennek során akciózott a Fidelitas, amelynek tagjai a Czeglédy-ügyre utalva egy "Mikor fizetitek ki a diákokat, Klára?" feliratú molinót feszítettek ki a teremben.

A Fidelitas akciója Forrás: Origo

A performanszot követően Virágh Előd, a budapesti Fidelitas ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatón azt mondta, hogy karácsony közeledtével továbbra is hiába várják a Czeglédy Csaba által megkárosított diákok, hogy kifizessék őket. Azt is hozzátette, hogy

Virágh Előd úgy fogalmazott, látható, hogy az Altus Portfólió Kft. által finanszírozott bűnszervezet és a DK vezetése között olyan összefonódás van, amelyet már a hatóságok is kíváncsian vizsgálnak. Az ügyvezető alelnök azt mondta, szeretnék tudni, hogy a DK más vezetői is részt vettek-e a „tiltott pártfinanszírozási útvesztőben". Ezzel összefüggésben jegyezte meg, hogy Oláh Lajos testvére lett annak a svájci-angol hátterű offshore adótrükköző cégnek a tulajdonosa, amely sajtóhírek szerint energetikai ügyletekben nyelhetett el gyanús pénzeket.

A Fidelitas egyúttal üdvözölte azt az országgyűlési javaslatot, amelynek értelmében az állam kártalanítja a pórul járt diákmunkásokat.

Kellemetlen beismerés

A Fidelitas VII. kerületi tagozata egy videót is feltöltött a Facebook-ra a Dobrev Klára fórumán megejtett akcióról. Ezen az látszik, hogy Gyurcsány felesége meglehetősen feszülten reagál a molinó kihelyezésére, és mindösszesen annyit sikerült kipréselnie magából, hogy a maga részéről még tíz percig tovább beszélne, és csak aztán térne ki a Fidelitas kérdésére, amely a diákok kifizetésére vonatkozott.