A Hirado.hu birtokába került hangfelvétel szerint Zugló polgármestere, Karácsony Gergely a Párbeszédes miniszterelnök-jelöltségére utalva arról beszél: erős kételyei vannak azzal kapcsolatban hogy miért is hagyta magát rábeszélni a miniszterelnök-jelöltségre. A hanganyagon konkrétan úgy fogalmaz: "alapvetően az az érzésem, hogy a f.sznak hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem."

A Hiradó.hu birtokába került hanganyagon Karácsony Gergő a következő gondolatmenetet futtatja végig: Alapvetően az az érzésem, hogy a f.sznak hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kib.szott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.”

Karácsony GergelyFotó: Pályi Zsófia [origo]

Mindezt Karácsony Gergely egy zárt ülésen fogalmazta meg.

A hangfelvétel-részlet is alátámasztja mindazt, amit a Hirado.hu adott közre még szombaton egy pszichológus-szakértő szavait idézve: Az önző politikai egoizmust Karácsony Gergely testesíti meg Magyarországon” – fogalmazott a névtelenséget kérő pszichológus. A  szakértő a Hirado.hu-nak az is elmondta:

Ő csak saját magára tud gondolni, minden áron elöl lenni valahol. Ez gerinctelen politika. Ha létezik egoista politika, az a Karácsony Gergő.”

Karácsony GergelyFotó: Adrián Zoltán - Origo

Egyébként a pszichológus szakember Karácsony Gergő személyiségének detektálását követően az egész ellenzéki mezőnyről is diagnózist alkotott:

A baloldali vezetők a saját személyes céljaikat összekeverik a közösségeik hosszú távú céljaival. Önmagukon kívül senkit nem képviselnek. Az egoizmus a politikai dezertálás egyik formája, mert a politika ugye a közösségért való szolgálatot jelentené. Amikor Karácsony elárul egy LMP-t, majd egy Bajnait, egy Együttet, akkor tulajdonképpen dezertál, és a politika ősfunkcióját, a politika éthoszát, értelmét árulja el. A jó politika ugyanis sosem önmagunkról, hanem az általunk képviseltekről szól. A politika esszenciája ezért nem az egoizmus. Karácsony pont olyan dezertőr, mint jelen pillanatban Vona Gábor, akik a legkeményebb harcok közepette dezertálnak korábbi bajtársaikat hátrahagyva azért, hogy az új emberek közül talán meggyőzhetnek másokat, kövessék őket.”