Rászoruló családok kaptak ajándékcsomagot

2017.12.10. 11:41

A Budapest-Deák téri evangélikus gyülekezet tagjai és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 60 rossz szociális körülmények között élő család, illetve hajléktalan számára adtak át tartósélelmiszerekből álló (tea, kávé, szaloncukor, húskészítmény, zacskós leves, zöldségkonzerv, kenyér, keksz) karácsonyi ajándékcsomagokat a Budapest Deák téri evangélikus templom udvarán szombat délután.

Családok és hajléktalanok is kaptak egy kis segítséget az Ökumenikus Segélyszervezettőlfotó: Zelei Diána / MÖS

A gyülekezet és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adventi-karácsonyi zenés műsorral szervezett jótékonysági alkalmának hagyománya több éves múltra tekint vissza. Az adományokat a gyülekezet felajánlásából a segélyszervezet vásárolta meg és működött közre a szervezésben és az átadásban - írja közleményében a segélyszervezet. 

Mint ismeretes, a fent említett 60 csomagon kívül további 200 tartósélelmiszer csomag összeállítását és kiszállítását kezdte meg a napokban az Ökumenikus Segélyszervezet, melyek közül mára több megérkezett rászoruló családokhoz.

200 másik segélycsomag is kiszállításra kerültfotó: Zelei Diána / MÖS

Az adományátadás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK