A Magyar Idők által ismertetett három újabb hangfelvétel szerint Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője és Toroczkai László, a párt országos alelnöke szinte állatokként beszél a cigányokról. A Szent Korona Rádió adásaiban a tiszavasvári jobbikos vezetésű önkormányzat által foglalkoztatott Zagyva György Gyulával közösen beszélgetnek a cigányok elleni erőszakról, a cigányok „párzási időszakáról" és cigány anyák sterilizálásáról. A Magyar Idők felhívja a figyelmet: ez Vona Gábor néppártosodó jobbikja.

A Magyar Idők cikkéből kiderül, hogy újabb jobbikos hangfelvétel került elő. Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője, Toroczkai László, a párt jelenlegi országos alelnöke és a tiszavasvári jobbikos vezetésű önkormányzat által foglalkoztatott Zagyva György Gyula beszélnek úgy a cigányokról, mintha nem is emberek lennének.  

Apáti szerinta cigányság jelentős részével szemben nem lehet másként fellépni, csak akár a verbális akár a fizikai erőszak révén, mert sok esetben a nyers erőn kívül semmi másból nem értenek.

Apáti IstvánForrás: MTI/Kovács Attila

Zagyva György Gyula minderre azzal erősített rá: El kell fogadni, hogy ez egy olyan társadalmi csoport, ami ilyen környezetben szocializálódott. Ez van ezer év óta a génjeibe beleírva és pont.
Zagyva György Gyula egy iskoláról szólva pedig úgy foglmazott, hogy „a 80 százaléka most már ugye cigány a tanulóknak." Majd mindezt összekapcsolta a tanintézményben előforduló erőszakkal. Apáti  azt válaszolta: „Igen, ha kitör a párzási időszak, akkor nincs megállás. Tehát akár hímek, akár nőstények, ilyen agresszívak tudnak lenni."

Zagyva György Gyula, jobbikos országgyűlési képviselő szamurájkarddalForrás: MTI/Illyés Tibor

Utóbb az is kiderül, hogy a cigányok avatott szakértőjének tartja magát: „Nagyon sokat tudnék erről akár önállóan egy órát mesélni erről a témáról." Aztán arról ábrándozik - írja cikkében a Magyar Idők -, hogy „milyen jó lenne a csendőrség", „milyen hasznos lenne a gárda." Végül Toroczkai László egy cigány anya kapcsán jelenti ki azt, hogy az ilyen Mónika Showba illő anyukákat(...) jobb lett volna sterilizálni.Erre vágta rá Zagyva György Gyula, hogy Kémiailag.A Magyar Idők cikke emlékeztet, hogy a Szent Korona Rádió más műsoraiban is botrányos kijelentésekre ragadtatták magukat jobbikosok. Előfordult, hogy Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője és Papp Sándor Zoltán, a szarvasi Jobbik alapítója bizonyos „fajtabeli" emberek bevagonírozásáról és deportálásáról beszélt a Szent Korona Rádió műsorában. Míg máskor a már említett Apáti István nyilatkozta ki, hogy a Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál.

Mindez pedig komolyan megkérdőjelezi, hogy lehet-e más a Jobbik.

-írja cikkében a Magyar Idők.