A Miniszterelnöki Kabinetiroda a kormány januári ülésére intézkedéseket dolgoz ki a Soros-terv megakadályozása érdekében - közölte Rogán Antal, a kabinetiroda vezetője hétfőn, éves meghallgatásán, az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt.

Rogán Antal ellenzéki kritikákra reagálva felmutatta azt a közjegyzői okiratot, amely egyértelműen igazolja, hogy a postától december 5-ig 2 millió 171 500 nemzeti konzultációs kérdőív érkezett be. Így az elektronikusan kitöltött ívekkel együtt csaknem 2 millió 300 ezren mondták el a véleményüket - tette hozzá.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjeFotó: Csudai Sándor - Origo

Kifejtette: mivel már az első feldolgozások alapján is látszik, hogy az emberek túlnyomó többsége elutasítja a Soros-tervetés Magyarország szuverenitásának korlátozását, ebből az következik, hogy lépeseket kell tenni a Soros-terv megakadályozása érdekében.

Rogán Antal hangsúlyozta: ez ma a kormány legfontosabb feladata, ezért a kabinetiroda azon dolgozik, hogy a kormány januári ülésére összeállítsa azokat az intézkedéseket, amelyekkel Soros György tervének a végrehajtását meg lehet akadályozni Magyarországon és az Európai Unió területén is.