Miskolc nemet mond Soros Györgyre

Brussels Belgium ECONOMY economics FORUM DEBATE SPEECH EVENT Brussels economic forum EUROPE EUROPEAN EUROPEAN UNION European Union Flag George Soros Open Society Foundations Soros Fund Management LLC business magnate philanthropist author Hungary ????t? S
Soros György
Vágólapra másolva!
Nemkívánatos Miskolcon a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány - jelentette ki Kriza Ákos, a város polgármestere.
Vágólapra másolva!

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) azt mondta, hogy az alapítvány a Dél-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön terjeszkedik, a projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is, ahol már két helyi szervezet be is kapcsolódott a Soros-programba.

Soros offenzívába kezd

Soros György, felmérve azt az ellenállást, amelyet a magyar társadalom tanúsít bevándorláspolitikája és terve ellen, offenzívába kezd - mondta a borsodi megyeszékhely polgármestere.

Soros alapítványának vidéki terjeszkedése nyílt beszállás a magyarországi választási kampányba,

csak éppen nem nyílt sisakkal, politikusként, párttá szerveződve, hanem "dollár százezrekkel a zsebében, alattomos módon, civilek, álcivilek mögé bújva" - fogalmazott.

Kriza Ákos hangsúlyozta: Miskolc vezetősége és ő maga is nagyra értékeli a civil társadalom önszerveződését, önkéntes munkáját. Ezt minden évben költségvetési támogatásokkal is kinyilvánítják a miskolciak javára. A Soros-féle szerveződések azonban se nem önszerveződőek, se nem önkéntesek - jelentette ki.

Soros György szervezeteiből nem kérnek Miskolcon Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

Zsoldosok

Inkább "felülről szervezett zsoldosokról" van szó, akik civil szervezeti formában dollár százezrekből akarják már nemcsak népszerűsíteni a nyitott társadalom ideológiáját, hanem már egyenesen ennek bevezetését akarják kierőszakolni a politikai döntéshozóktól Brüsszelben. A Soros-hálózat hazai terjeszkedését mindezek alapján károsnak és a magyar állampolgárok akarata elleninek kell minősíteni - emelte ki a miskolci polgármester.

Hozzáfűzte: 2010-óta a nyugalom és a biztonság megteremtésére, egy élhető város újjáépítésére szövetkeztek a miskolciakkal.

Tartsuk tiszteletben ezt a véleményt, és aki nem ezt teszi, az nem más, mint provokátor, aki megbontja városunk nehezen elért nyugalmát" - jelentette ki Kriza Ákos.

Kriza Ákos közölte: minderről levélben fogja értesíteni a Nyílt Társadalom Alapítványt, és arra kéri őket, hogy tartsák tiszteletben a miskolciak álláspontját a "Soros-tervvel" kapcsolatban, provokatív jelenlétükkel ne ássák alá a város nyugalmát.