Sikeres a korrupcióellenes fellépés a jegybank, a számvevőszék és a közbeszerzési hatóság szerint

Rigó Csaba Balázs; Handó Tünde; Belovics Ervin; Pintér Sándor; Domokos László; Kónya István; Windisch László
Budapest, 2017. december 11. Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Pintér Sándor belügyminiszter, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese, Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és Kónya István, a Kúria elnökhelyettese (b-j) az állami szervek korrupció elleni küzdelemben való együttműködéséről 2011-ben aláírt közös nyilatkozat hatodik évfordulója, valamint a korrupció elleni küzdelem december 9-i világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Magyar Igazságügyi Akadémián 2017. december 11-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Sikeresnek ítélte a korrupcióellenes fellépést a jegybank, a számvevőszék, illetve a közbeszerzési hatóság vezetője, egyúttal hangsúlyozták az intézményi összefogás erősítését a korrupcióellenes együttműködési megállapodás aláírásának hatodik évfordulóján tartott rendezvényen hétfőn, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke kijelentette: az integritás mint az intézmények korrupcióval szembeni ellenállóképessége, ma már nem idegen fogalom, hanem minden területen érvényes fejlesztési irány.

Budapest, 2017. december 11. Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Pintér Sándor belügyminiszter, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese, Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és Kónya István, a Kúria elnökhelyettese (b-j). Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke hangsúlyozta:

az integritás a pénzügyi stabilitást is befolyásolja, ezért szükség van a jó gyakorlatok átadására és átvételére az intézmények között.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke ismertette: a szervezet működési rendszere szigorúbbá vált az elmúlt egy évben, többek között felemelték a szükséges ajánlatkérések számát, és a szerződések megkötése után is ellenőrzik szerződött partnereiket.