Drog, zsarolás: őrizetbe vettek egy MSZP-s képviselőt

Vágólapra másolva!
A Budapesti Nyomozó Ügyészség egy helyi önkormányzati képviselőként is működő ügyvédet zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki, és indítványozta az előzetes letartóztatását. A Pesti Srácok úgy tudja, hogy Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét vették őrizetbe. Az érintett mindent tagad.
Vágólapra másolva!

Ibolya Tibor, fővárosi főügyész a PestiSrácok.hu-nak küldött közleményében azt írja, hogy az óbudai képviselőként is tevékenykedő ügyvéd járt el egy öröklési szerződés ügyében, amelynek tárgya egy budapesti ingatlan volt. Az örökhagyó halála után az ügyvéd idén júliusban az örököst fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy az általa örökölt ingatlan ötven százalékát hatmillió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre. A sértett a fenyegetés hatására, valós szerződéskötési szándék nélkül az ingatlan felének eladásáról szóló adásvételi szerződést aláírta, az ingatlan tulajdonjogának átruházásért pénzt nem kapott. Végül a sértett közbeavatkozott, így a Földhivatal a tulajdonjogot nem jegyezte be – áll a közleményben.

Simonka Csabát, óbudai MSZP-s képviselőt őrizetbe vették zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. Forrás: Pesti Srácok

Kiderült, hogy a budapesti nyomozó ügyészek december 15-én a hajnali órákban, házkutatással egybekötött akciót hajtottak végre a szocialista politikus budapesti tartózkodási helyén. A házkutatáskor kábítószert, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Forrás: ugyeszseg.hu

Mindezek alapján a férfit a Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás kísérlete, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozta az előzetes letartóztatását. Kamarás Géza, Simonka Csaba ügyvédje a PestiSrácok.hu-nak elmondta, hogy valóban eljárás zajlik ügyfele ellen. A védő hozzátette ugyanakkor, hogy az MSZP-s politikus tagadta a terhére rótt bűncselekményeket az ügyészségi kihallgatásán.

Az MSZP reagált az ügyben: felfüggesztik Simonka Csaba tagságát

Az MTI tájékoztatása szerint az MSZP azonnali hatállyal felfüggeszti Simonka Csaba önkormányzati képviselő párttagságát, akit korábban őrizetbe vettek. A szocialisták pénteki közleményükben leszögezik, hogy az önkormányzati képviselő saját maga felel tetteiért.