Nyolc évre ítélték a bedrogozva halálos balesetet okozó sofőrt

2017.12.15. 19:13

Első fokon a Székesfehérvári Járásbíróság nyolc évre ítélte azt a 23 éves férfit, aki idén nyáron balesetet okozott, és emiatt az autójában utazó két fiatal nő meghalt.

A Székesfehérvári Törvényszék pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fiatal férfi júniusban a 62-es úton Seregélyes-Jánosmajornál tilosban kezdett előzni. Eközben összeütközött egy szembejövő járművel, majd a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyta. A balesetben az autó két utasa a helyszínen meghalt, a sofőrt, aki könnyű sérüléseket szenvedett, a rendőrök az ütközéstől kétszáz méterre fogták el.

Hozzátették, hogy a fiatal férfinak még jogosítványa sem volt, ráadásul kábítószerek hatása alatt állt az ütközéskor, ezért halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt mondta ki bűnösnek a járásbíróság. A vádlottat eltiltották a járművezetéstől is.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője téves minősítés miatt enyhítésért fellebbezett. A vádlott előzetes letartóztatásban maradt.