Infarktusban halt meg a négygyerekes anya, akit hazaküldtek a kórházból

2017.12.16. 13:47

Mentő vitte a sürgősségire, ahol az orvos felismerte a szívproblémát, mégis hazaküldte a nőt azzal, hogy majd keressen fel egy kardiológust. Néhány órával később az asszony szívinfarktusban halt meg. A család tizennégy millió forint kártérítést követel a kórháztól, melynek biztosítója csupán az összeg felét hajlandó kifizetni. 

A nő egy fociedzésen lett rosszul. Csapattársai ekkor hívtak hozzá mentőt, akik egy vidéki kórház sürgősségi osztályára szállították a nőt- adta hírül a Tények.

A vizsgálat elég furcsa módon, nem zárt ajtók mögött, hanem csak egy elhúzott függöny mögött zajlott. Eléggé rövid ideig tartott. Egy EKG, egy vérnyomásmérés, és egy véreredmény után kiültettek minket több órára a folyosóra"

- meséli a nő férje a három évvel ezelőtt történteket. 

Hollósi Gyula azt is elmondta, hogy órákat vártak arra, hogy behívják őket.

A nő egyre rosszabbul lett, az orvos pedig azt mondta neki, hogy menjen haza pihenni, és keressen majd fel egy kardiológust. 

Haza értünk úgy éjfél körül, és hajnalban rájött egy roham, és már nem tudtunk segíteni. Már nem tudtuk újra éleszteni"

- teszi hozzá a férj. 

A 46 éves nő infarktusban halt meg.

Hollósi Gyula és a gyerekei azóta küzdenek, hogy kiderüljön, ki hibázott.

"Azt szeretném, ha az igazság kiderülne, hogy más csonka családok ne járjanak így." 

A család most tizennégymillió forintot kér a kórháztól. Az intézmény biztosítója azonban csak a felét, hétmillió forintot hajlandó kifizetni. A család ügyvédje szerint a kórház évekig nem akart egyezkedni.

A biztosító szakértői gárdája volt az, akik megállapították, hogy igenis történt mulasztás. Ekkor a kórház együtt a biztosítóval, olyan méltánytalan megalázó, kártérítési összeget ajánlott fel, az anya halálának kompenzálására, ami ma még a bírói gyakorlatban sem fordul elő" 

- mondja az ügyvéd, Ábrahám László. 

A család viszont ezt az összeget nem fogadta el, szeretnék ugyanis, ha többre értékelné a kórház biztosítója egy anya életét.