Az óriási médiakampánnyal megtámogatott péntek esti jobbikos tüntetés példátlanul nagy égéssel végződött. Hiába képviseltette magát a szocialistákon és a Demokratikus Koalíción kívül valamennyi számottevőnek nevezhető balliberális párt, 1000-nél is kevesebb ember jelent meg a Fidesz-székház előtt Vona Gábor felhívására. Az újabb kudarcot nem igazán vették jó néven a párt még megmaradt támogatói, valósággal lángolt a kommentfelületet a Jobbik Facebook-oldalán a tüntetésről ódákat zengő bejegyzések alatt.

Sok hozzátennivaló nem maradt a péntek este demokráciaféltésből összeverbuvált jobbikos mélymegmozdulás kapcsán, főleg hogy időközben Vonáék egy több száz millió forintos pártfinanszírozási mutyiba is sikeresen belenavigálták magukat, miközben lényegében az ezért belebegtetett büntetés miatt hirdették meg az eseményt. Tudósításunkban minden fontos tudnivaló benne van a pénteki tüntetésről, így nem maradt más dolog hátra, mint a nagy médiatámogatást kapott esemény utórengéseit górcső alá venni. Ehhez nem kellett túl messzire menni, bőven elegendő volt felmenni a Jobbik közösségi oldalára, ahol pillanatok alatt le lehetett szűrni a hangulatot a jobbikos szimpatizánsok körében. Már első ránézésre is óriási kontraszt volt a bejegyzések és az alattuk olvasható hozzászólások hangvétele között. Vonáék ódákat zengtek a pénteki „színes tüntetésről", azonban a párt szimpatizánsai nem teljesen így értékelték a történteket. Villámgyors nézelődés után az állapítható meg, hogy két jelentősebb irányzat bontakozott ki a kommentelők között: az egyik kevesellte a pénteki akcióban megjelentek számát, a másik meg nem hagyta annyiban a dolgot, és a kudarc okozta elkeseredésében fideszeseket végeztetne ki.

Vona Gábor felhívására megmozdultak a párt szimpatizánsai 2017. december 15.-én.Forrás: Origo

Nézzünk először elkeseredett kommenteket!

Egyik hozzászóló kifogásolta, hogy ennél még 1985-ben is többen voltak a Törekvés nevű megye hármas alakuló mérkőzésén

Azt a ragyogóját, ekkora tömeg és mind jobboldali!!!!1985-ben ennél többen voltunk a Törekvés nevű megye hármas alakuló mérkőzésén!!!????

Mások inkább iróniával közelítették meg a tényt, hogy 1000-nél is kevesebben jelentek meg a pénteki jobbikos tömegmegmozduláson:

Egyes becslések alapján akár 1500-an is lehettek. Nem semmi. Ekkora tömeggel egy nagyobb községben már polgármestert lehet buktatni.

Bizakodó szimpatizánsok is kommenteltek, akiket nem tántorított el a pénteki pofon. Például ő:

Nem az a lényeg hogy itt mennyien voltunk, az urnáknál meg többen leszünk Isten minket úgy segítsen !!!

Kiderült az is, hogy fotelből nem lehet kormányt áltani:

Rettentően kevesen voltunk! döbbenet! lehet a fotelből fogunk kormányt váltani?! meglehet... de minden rossz nélkül azt gondolom esély sincsen rá! valahogy meg kell végre szólítani az otthon maradottakat!

Volt, aki szimpla közönnyel fogadta a kudarcot:

KEVESEN VAGYUNK!

Most pedig jöjjenek a vehemensebb irányzat képviselői, akik a balul végződött dzsembori miatt fideszeseket akasztanának!

Itt van az első, aki reményét fejezte ki, hogy a fideszesek lógni fognak.

Forrás: Facebook

Egy másik csalódott kommentelő pedig azt írta, hogy meg kell ölni az összes fideszest.

Forrás: Facebook