Én most sírok ugyan, de aki ezt tette, zokogni fog! - megszólalt a hármas ikrek apja

2017.12.18. 11:04

Csodaként élte meg a fiatal pár, Fábián Tamás és Letti, hogy karácsony előtt családdá válnak, amikor megszületnek hármas ikereik. A reményteli várakozás rémálommá vált, amikor nem sokkal a szülés után meghalt a fiatal anyuka. A megtört édesapa a Blikknek számolt be a tragikus napról.

Egyetlen jó dolog maradt az életemben: elmondhatatlanul jó érzéssel tölt el három, egészséges gyermekem látványa. Ám a tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt – mondta az apa a lapnak.

Már a szülés sem volt zökkenőmentes, ám utána néhány órával a párom nem érezte jól magát. Hirtelen mindenki kapkodni kezdett. Letti tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése, elvesztettem – nyilatkozta a férfi. A feleségem jobb lába túlzott mértékben vizesedni kezdett a szülés előtti napokban, és köhögött is, annak ellenére, hogy nem volt beteges. Az egyetlen hibája az volt szegénynek, hogy túl magas volt a fájdalomküszöbe. Talán ha jobban látták volna rajta, hogy nincs jól, másképp alakul. Tamás képtelen belenyugodni a veszteségbe, tudni akarja, hogy ki a felelős a tragédiáért.

Addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős szerelme haláláért.Én most sírok ugyan, de aki ezt tette, zokogni fog!

A másfél kilós súllyal született ikrek jelenleg az intenzíven vannak. Addig maradnak ott, amíg el nem érik a 2,5 kilogrammos súlyt. 

Az apa kamionsofőrként dolgozik. Eddig egy-egy hetet volt távol, hogy megteremthessék a gyerekeknek az ideális otthont. Most a Tündérkör Alapítvány segít az anya nélkül maradt családnak. 

Próbálom magam tartani, haladni előre. Ő is ezt akarná. De be kell látnom, minden támogatásra szükségünk van! - nyilatkozta Tamás. Tóth Zsé Ferenc az alapítvány kurátora a Blikknek elmondta, hogy az egész ország összefogott Tamásért és az ikrekért, egész nap csörög az alapítvány telefonja.

A kórház közleményben reagált a történtekre

Az édesanyát a szülést követően a HELLP-szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. Azonnal megkezdték a kismama újraélesztését. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex, szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát – írták a közleményben.

A HELLP-szindróma fellépésekor laboratóriumi eltérések, a vörösvértestek szétesése, emelkedett májenzim- és alacsony vérlemezkeszám jelentkezik. Igen ritka: a szüléseknek kevesebb mint egy százalékánál fordul elő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK