Több minisztérium is részt vett karácsonyi karitatív akciókban

Az NFM gyűjtése a Mikulásgyárnak.
Vágólapra másolva!
Több minisztérium is részt vett karácsonyi jótékonysági akciókban. A belügyminisztériumban illetve a honvédelmi tárcánál is kedden karácsonyozást rendeztek a nagycsaládosoknak illetve a szolgálatteljesítés közben elhunyt dolgozók családtagjainak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pedig a Mikulásgyár akcióhoz csatlakozott több teherautónyi napi használati cikkel.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium több teherautónyi tartós élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószert, könyveket és játékokat gyűjtött az állami vállalatok segítségével, amelyet a Mikulásgyárnak juttat el.

Az NFM gyűjtése a Mikulásgyárnak. Forrás: kormany.hu

A 13. alkalommal megrendezett Mikulásgyár akcióhoz a Hungaroring Sport Zrt. kezdeményezését felkarolva csatlakozott a fejlesztési tárca is. A minisztérium további állami vállalatokat is bevont.

Tartós élelmiszerek - például liszt, cukor, étolaj - és rengeteg édesség gyűlt össze.

A jótékonysági akcióban részt vett az Antenna Hungária Zrt., a Hungaroring Sport Zrt., a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, a Közlekedéstudományi Intézet, a Magyar Fejlesztési Központ, a Magyar Közút, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a MÁV, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Szerencsejáték Zrt.

Az adományokat rászoruló családokhoz juttatja el a Mikulásgyár.

Honvédelmi Minisztérium - Árvák karácsonya

A honvédelmi tárca ma tartotta meg az árvák karácsonyát a Stefánia Palotában. Simicskó István honvédelmi miniszter saját maga sütötte mézeskalácsot és ajándékot adott át a résztvevőknek, akik a szolgálatteljesítés közben elhunytak árvái voltak.

Simicskó István honvédelmi miniszter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Belügyminisztérum karácsonyi ünnepsége

A Belügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében beszámolt arról, hogy ma tartották karácsonyi ünnepségüket, melyen a hat vagy több gyermeket nevelő nagycsaládosoknak, valamint a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt, illetve szolgálati halott hivatásos állományúak özvegyeinek és gyermekeinek adott át - dr. Pintér Sándor belügyminiszter nevében - karácsonyi ajándékokat Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és dr. Felkai László közigazgatási államtitkár a Belügyminisztériumban.

A tárca hagyományos karácsonyi ünnepségén 15 nagycsalád, 19 árva és 14 özvegy, valamint egy négyes ikreket nevelő család vett részt.