Soros jogvédői inkább egy terroristának hisznek

2017.12.20. 11:38

A Soros György által támogatott Helsinki Bizottság inkább hisz a magát politikai üldözöttnek beállító Hasan Kilicnek, mint a hivatalos török bírósági ítéleteknek. Az iratok szerint a kurd férfit terrorizmussal kapcsolatban ítélték el. A török hatóságok még két testvérét is körözik.

A Helsinki Bizottság által felkarolt, Törökországban terrorizmus miatt két ítélettel is sújtott Hasan Kilic állításait az üldöztetéséről semmi sem támasztja alá. Sem hivatalos irat, sem tanú nincs az általa elmondottakra, míg az ítéletéről és arról, hogy körözik, mert katonaszökevény, hivatalos iratokat kapott a magyar hatóság - írta a Magyar Idők. 

Ugyanakkor a török csendőrség terroristákról közzétett körözési listáján Hasan Kilicen kívül még két Kilic szerepel. A Soros jogvédő szervezete által védett Kilic a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál tett meghallgatásakor is számtalanszor utalt rá, hogy a kurdok közül csaknem mindenki a Kurd Munkáspárt (PKK) tagja, fegyveres harcokban vesz részt, és az ő testvérei is voltak már börtönben emiatt.

Nem fogadták el a kurd férfi menekültkérelmét, mivel Törökországban terrorizmusért elítéltékForrás: MTI/EPA/-------------------

Elítélték Törökországban

A kurd férfi migránsként, hamis iratokkal szökött Magyarországra 2006-ban, ám a terrorizmussal kapcsolatban elítélteket a nemzetközi jog nem tekinti politikai üldözötteknek, és így őket nem illeti meg a menedékjog sem.

A törökországi ítéletek szerint Hasan Kilic egy PKK-s kurd terrorista, aki gazdasági célból szökött Magyarországra. Az eddig megismert iratok szerint a hatóságokat megtévesztve azt állítja, hogy politikai üldözött volt Törökországban, és hogy ő soha semmilyen fegyveres vagy terrorcselekményben nem vett részt. Nyilvánvaló, hogy hazudott.