Fontos megállapodást kötött a Budapesti Gazdasági Egyetem

Vágólapra másolva!
A Budapesti Gazdasági Egyetem a hallgatói sporttevékenység fokozása és az élsportolók felsőfokú képzésének előmozdítása érdekében az UVSE Vízilabda Sportegyesülettel összefogva, egészségmegőrző és sportolói ösztöndíj programot indít. Az együttműködés első fázisában a BGE három élsportoló számára biztosít ösztöndíjtámogatást az egyetemi képzés teljes időszakára, illetve a hallgatói jogviszonnyal rendelkezők közös vízilabda csapatot is indítanak az UVSE sportolóival, BGE-UVSE néven.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) tradicionális érték a felelős gondolkodás, melynek részeként az intézmény aktív szerepet vállal az egészséges életmód intézményi népszerűsítésében, illetve oktatói és hallgatói szinten egyaránt elismeri a kimagasló sportteljesítményt. Mindezen értékeket keretbe foglalva, a BGE idén megalkotta a teljes szervezetre kiterjedő fenntarthatósági stratégiáját, kiemelt hangsúlyt helyezve az egyetemi közösség testi egészségének megőrzésére, a hallgatók és a munkavállalók sportolási lehetőségeinek támogatására, szabadidős programok és versenyek megszervezésére, valamint az aktív életmód tudatosítása.

„Magyarország hatodik legnagyobb hallgatói létszámú Egyetemeként felelősséget vállalunk a jövő generáció szellemi és fizikai állapotának megőrzéséért, fejlesztéséért. Meggyőződésem, hogy a jó gyakorlatok, példák bemutatásával ösztönözhetők leginkább közösségünk tagjai, legyen szó akár a vállalkozói hajlandóságról, vagy épp az egészségmegőrző programokról." – emelte ki Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

A BGE nyüzsgő sportéletében a vízilabdának meghatározó szerepe van, így a mostani együttműködési megállapodás – amelyet Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora, valamint Lovas Péter, az UVSE elnöke, illetve Benedek Tibor, az UVSE szakmai igazgatója látnak el kézjegyükkel – aláírása is kiemelt jelentőségű. A megállapodás értelmében a BGE három UVSE élsportoló részére biztosít ösztöndíj programot az egyetemi képzés teljes időtartamára. Az UVSE ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolói elindulhassanak az Egyetemi Vízilabda Bajnokságon, valamint vállalja, hogy egyetemi csapatot indít a BVLSZ Senior Férfi Bajnokságában, BGE-UVSE néven. A klub emellett ingyenes belépési lehetőséget is biztosít az egyetemi hallgatóknak mind a női, mind a férfi csapatának OB1-es bajnoki mérkőzéseire.

„Egyesületünkben több mint 300 gyerek vízilabdázik különböző korosztályokban Célunk, hogy munkánkkal segítsünk egészséges és vagány gyerekeket nevelni, akikből a magas kezdő létszámhoz képest csak kevesen lesznek bajnokok, de annál többen kitartó, a csapatban való munkát ismerő, uszodát szerető felnőtt emberek. Szeretnénk odafigyelni arra is, hogy játékosaink iskolai tanulmányait segítsük, hiszen a sport és a tanulás nem csak kiegészítik, hanem inkább felerősítik egymást." – hangsúlyozta Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az UVSE szakmai igazgatója.
Az első ösztöndíj program jövőre indul, így a most jelentkező az ösztöndíjasok 2018 szeptemberében már megkezdhetik tanulmányaikat a Budapesti Gazdasági Egyetemen, a közös sportolói-hallgatói csapat pedig várhatóan a 2018/2019-es szezonban fog bemutatkozni.