Kilenc éven belül kis híján két közeli családtagját is megölte az az 55 éves egri férfi, aki ellen az ügyészség gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi 30 évig élt házasságban, több gyerekük is született. Az 55 éves férfi gyakran volt agresszív, 2008-ban egy vita közben nyakon szúrta a feleségét. Ezután elváltak, de ezt a férfi nem tudta elfogadni, ezért megígérte a feleségének, hogy megváltozik, idén tavasszal visszakönyörögte magát hozzá. A békés együttélés nem tartott sokáig, júniusban egy újabb vita közben a férfi ismét megverte a feleségét, aki ezért végleg megszakította a kapcsolatukat.

Egy héttel később az 55 éves férfi több pohár bor után úgy döntött, hogy felkeresi volt feleségét közös fiuk egri lakásán. Részegen kocsiba ült és a lakáshoz hajtott, majd dörömbölni kezdett az ajtón. Az asszony nyitott ajtót a férfinak, aki

egyből arcon ütötte a volt feleségét, amitől a nő elesett.

Ezt látta a fiuk is, aki kifutott a szobából és leteperte részeg apját, hogy megnyugtassa. Ahogy elengedte, a férfi egyből elővette a bicskáját és többször megszúrta a fiát a nyakán, az arcán és a mellkasán. A fiú megpróbálta elvenni apjától a kést, de ez csak az asszony segítségével sikerült. Gyerekük életveszélyesen megsérült a mellkasán, a nyaki sérüléseibe pedig bele is halhatott volna - írta az Origónak a Heves megyei Főügyészség, amely gyilkossági kísérlettel, könnyű testi sértéssel és magánlaksértéssel vádolja a támadót.