Bár még eltűntként keresik Sápi Attila MSZP-s önkormányzati képviselőt, ám a monori rendőrkapitányságtól átvette az ügyet a BRFK, ott is az Életvédelmi Osztály. A Magyar Idők információi szerint a férfi cégének ügyfélkörét többször is végigvizsgálták, csakúgy, mint politikusi és magánkapcsolatait.

Már a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életvédelmis nyomozói keresik Sápi Attilát. A BRFK ugyanis átvette a zuglói szocialista politikus ügyét a Monori Rendőrkapitányságtól - írta a Magyar Idők. Sokan úgy vélik, azért, mert a volt önkormányzati képviselő már nem él.

Akiről ennyi idő után sem érkezik semmilyen új információ, az vélhetően már nincs az élők sorában – mondták a lapnak régi nyomozók. A BRFK csak annyit közölt: a rendőrség a férfit továbbra is eltűntként keresi. Még legalább 88 évig, hiszen a körözési törvény rendelkezései alapján az eltűntként való körözés elévülési ideje 90 év. 

Sápi Attila 2016. január 5-én tűnt elForrás: Origo

2018. január 5-én lesz két éve, hogy az akkor 43 éves Sápi Attila melegítőben, sportcipőben elindult valahova budapesti bérlakásából, azóta nem tudni róla. A XV. kerületben élő szocialista politikust legutoljára még látni vélték aznap a bérleménye közelében, egy sörözőben, ahol 15-20 percet töltött. Élettársa csak öt nappal később jelentette be az eltűnését a rendőrségen. Sápi állandó lakhelye Monoron van, az ottani rendőrkapitányság vizsgálati osztálya kereste az önkormányzati képviselőt, míg a BRFK át nem vette tőlük az ügyet.