Forraltboros flashmob volt a Mikulásgyárban

Vágólapra másolva!
A forraltborért konzervekkel, használt játékokkal is lehetett "fizetni" abban az akcióban, amelyet a Fidelitas tagjai hirdettek meg a Mikulásgyár javára. A fiatalok alig egy óra alatt, mintegy hetvenezer forint értékű adományt gyűjtöttek ezzel a módszerrel. Egy-egy konzervért, játékért viszonzásul teát és forraltbort kaptak a helyszínre érkezők - mondta Rimóczi Norbert, a forraltboros flashmob egyik szervezője.
Vágólapra másolva!

Mint mondta akciónkkal arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy szolidaritásra karácsony után is szükség van. Ezért hasonló megmozdulásokat januárban és februárban is szerveznek.

A Fidelitas adományait Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke vette át, aki elmondta: idén szinte minden párt képviselője hozott adományt a Mikulásgyárba. Ugyanakkor azért örülnek különösen az ifjúsági szervezet akciójának, mert rácáfol azokra a sztereotípiákra, amelyek azt állítják, hogy a fiatalok gyakorta érzéketlenek mások szociális problémája iránt és nem képesek az idősebbekkel való kooperációra.

A Mikulásgyár egyébként december 22-én, este 9-kor zár. Csütörtök estig több mint 115.00 kg adomány érkezett a karitatív akció helyszínére, de szervezők azt remélik, hogy zárásig, akár még 137.000 kg felett is lehet az adományok súlya, amely újabb rekord lenne a Mikulásgyár tizenhárom éves történetében.