Budapestre jön Trump egyik legnagyobb támogatója

2017.12.28. 15:30

Erősen kezdődik majd az új év, január végén ugyanis Budapestre látogat Milo Yiannopoulos világhírű újságíró, Donald Trump amerikai elnök egyik legnagyobb támogatója.

Mint ismert, a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét - ötödik alkalommal - 2017 júliusától 2018 júniusáig Magyarország tölti be. Ennek keretén belül január 23-25. között "Európa jövője" címmel tartanak konferenciát Budapesten a Várkert Bazár épületében.

A nyitóelőadást az a Milo Yiannopoulos tartja majd, aki Donald Trump republikánus amerikai elnök egyik legnagyobb támogatója.  

A szervezők szerint a konferencia fő célja, hogy átfogó képet adjon a napjainkban zajló politikai és kulturális folyamatokról, illetve, hogy meghatározza a közép-európai országok szerepét az Európai Unió jövőjében.

Milo YiannopoulosForrás: AFP/2016 Getty Images/Drew Angerer

A rendezvényen vezető politikusok, elismert professzorok és ismert közszereplők osztják majd meg a nézeteiket. Öt panelbeszélgetés is a program része, amelyek egyebek között a kulturális háborúk, a migráció, a geopolitikai kihívások és a mesterséges intelligencia témáira fókuszálnak.

A világhírű konzervatív újságíró-publicista Milo Yiannopoulos mellett felszólal majd Frank Füredi szociológus, Götz Kubitschek és Pascal Bruckner filozófusok, Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő és Csányi Sándor OTP-vezér is.

(Forrás: Hungary Journal)