Népszavazási kezdeményezés a gyűlöletkeltő Gyurcsány Ferenc ellen

Vágólapra másolva!
Népszavazást kezdeményezett Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője arról, hogy ne szavazhasson Magyarországon az, aki a magyar állampolgárokat megverette és a határon túli magyarok ellen buzdított, ennek pedig nem viselte a következményeit. A népszavazási kezdeményezés egyértelműen Gyurcsány Ferencről szól és válasz a bukott miniszterelnök népszavazási kezdeményezésére, amivel ki akarja zárni a szavazásból a határon túli magyarokat.  
Vágólapra másolva!

Bencsik András a Facebookon tette közzé azt, hogy a választási iroda befogadta a népszavazási kezdeményezést:

"Az óév utolsó napjaiban, egészen pontosan december 21-én a Nemzeti Választási Iroda befogadta országos népszavazási kezdeményezésemet, ami a http://www.valasztas.hu/2017.-evi-orszagos-nepszavazasi-kez... oldalon megtekinthető. Ez lett a 132. a benyújtott kezdeményezések körében, és így szól:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?"

Ha valakinek a kérdés ismerősnek tűnik, az nem a véletlen műve. Ez valójában egy korábbi kezdeményezés átdolgozása:

"Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?"

Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök ezzel a kérdéssel indított októberben aláírási kampányt szektapártja, a DK közreműködésével a határon túli magyarság kirekesztésére. Azt gondoltam, érdemes volna ezt a különös ötletet egy kicsit továbbfejleszteni."

A témára visszatérünk.