Égő házból mentett ki egy idős nőt a hős rendőr

Vágólapra másolva!
Háztűzhöz riasztottak egy rendőrt a Pest megyei Sződligeten. Czutor Emil, rendőr főtörzsőrmester az égő házból hozott ki egy mozgásában korlátozott idős nőt. Azt mondta, amint megtudta, hogy van valaki a házban, egy pillanatig sem gondolkozott azon, hogy mit tegyen – hangzott el a Tényekben, a TV2 hírműsorában.
Vágólapra másolva!

Amikor Czutor Emil a házhoz érkezett, már az egész füstölt és lángokban állt. A szomszédok azt mondták, hogy ketten vannak a házban.

A rendőr ekkor ösztönösen cselekedett, kinyitotta a ház kapuját, hogy a tűzoltók is beférjenek, majd látta, hogy az előszoba és a mellette lévő szoba is lángokban áll.

– mondta Czutor Emil a Tényeknek. Azt is mondta, az idős nő kiabált, fel sem fogta, hogy lángokban áll az háza. Ekkor felkapta, és 7-10 métert cipelte az előszobán keresztül az udvarra, onnan két tűzoltó segítségével vitték biztonságos helyre.

A tűzoltók szerint az előszobában keletkezett a tűz egy elektromos fűtőberendezés meghibásodása miatt, és onnan terjedt tovább. Ők egy férfit kísértek ki az épületből.

Az egyik szomszéd azt mondta, a ház nem először gyulladt ki.