A WC-ben támadt áldozatára az álrendőr Kőbányán

Vágólapra másolva!
Egy férfi pár héttel ezelőtt egy budapesti rendezvényen rendőrnek adta ki magát, és intézkedést színlelve elvette egy fiatal férfi pénzét.
Vágólapra másolva!

Egy 32 éves férfi decemberben egy kőbányai Albertirsai úti rendezvényen követett egy fiatal férfit a mosdóba, ahol elővette a nemzetőr igazolványát és azzal rendőrnek adta ki magát.

Rányitott kiszemelt áldozatára a mosdó egyik fülkéjében és felszólította hogy ürítse ki a zsebeit, majd vetkőzzön le.

A fiatal elhitte, hogy rendőrrel van dolga, ezért kipakolta a zsebeit és levetkőzött. Ekkor támadója falhoz nyomta, aztán átkutatta a ruháit és kivett a pénztárcájából 850 eurót.

Az álrendőr viselkedése gyanús lett a férfinak, ezért arra kérte, hogy újra mutassa fel az igazolványát.

A 32 éves férfi meglökte a fiatalt, rácsapta a mosdó ajtaját és elszaladt. A kirabolt áldozat barátaival együtt követni kezdte az álrendőrt és szóltak a biztonsági szolgálatnak is. A rablót végül a biztonsági őrök fogták el és egészen addig feltartóztatták, amíg a rendőrök meg nem érkeztek - írta az Origónak a Fővárosi Főügyészség.

Az igazi egyenruhások megtalálták a férfi nemzetőr igazolványát, az ellopott pénzt pedig visszaadták az áldozatnak. Az előzetes letartóztatásban lévő támadó ellen rablás miatt emelt vádat az ügyészség. Ha bűnösnek találják, akár 8 évet is kaphat.