Vona divatot teremtett a cicasimogatással az ellenzéki oldalon

Vágólapra másolva!
Nagyon úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely, - aki most már a komoly süllyedésben lévő MSZP és 0 százalékos PM közös miniszterelnök-jelöltje -, eltanulta az ellenzék körökben divatossá váló szavazatkolduló és problémákat leplezni szándékozó "mestertrükköt" és ő is egy kisállat, egy cuki cicus simogatásával próbálkozik bevágódni a választópolgároknál. Ismerős ez a módszer, hiszen a magyar közélet nagy "porszívóügynöke", első Vona Gábor, ezt az eszközt már sokszor bevetette, ha éppen forró lett a talaj a lába alatt.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor végre büszke lehet magára, mert nagyon úgy tűnik, hogy divatot teremtett a magyar közéletben. Na nem valamilyen jelentős politikai lépéssel, hanem a nevezzük így „érvek helyett cicasimogatás" politikai trükkjének bevezetésével.

Hiszen most Karácsony Gergely, az MSZP-PM közös miniszterelnök-jelöltje a Jobbik pártelnökére hajazó módon próbált szimpátiát kiváltani maga, és a szakadék szélén táncoló szövetsége iránt.

Karácsony újévi videóüzenetében ugyanis, a hangzatos lózungokat andalító zene kíséri, miközben Gergelyünk egy cuki kiscicát kényeztet. Nem ismerős ez valahonnan?

Dehogynem! Ugyanis Vona az elmúlt hónapokban többször is bevettette ezt a trükköt, a közvélemény szemfényvesztésére, amelyre az Origo is felfigyelt.

Az "éleseszű", Simicska által kilóra megvett pártvezető, számos alkalommal oldotta – vagyis inkább csak próbálta megoldani - azzal az éppen aktuális politikai feszültséget, hogy posztolt egy-egy kutyás-macskás képet.

Így nem kellett beszélni a plakátbotrányról és az azután következő tiltott pártfinanszírozás gyanújáról, a rohamosan zuhanó népszerűségről, feloszlott alapszervezetőkről, a hazudozást megelégelő és kiugró politikustársakról sem.

A miniszterelnök-jelölt és az őt ünneplő macsekok Forrás: Facebook / Vona Gábor

Ilyen egyszerű az egész. De persze ezzel a módszerrel el lehet kerülni azt is, hogy kifejtsék, pontosan mit is gondolnak konkrét politikai, közéleti kérdésekről.

Minek is azt.

Helyette marad a macskasimizés és arrogáns, mondatok.

Ugyanis Karácsony sem volt mindig ilyen aranyszájú állatbarát. Pár hete szivárogtatta ki a hirado.hu, hogy egy hangvételen elég obszcén jelzőkkel emlékezett meg a miniszterelnök-jelöltté válásának "legszebb pillanatairól":

Így hát indokolt volt, az ellenzéki körökben mára már bevett „imázs-javító", félrevezető akció, hiszen láttuk ezt már a „cukipárt" elnökétől is tucatszámra és úgy tűnik ragadós lett a példa Karácsonyéknál is.

Kérdés az azonban, hogy mennyire lesz döntő érv a közélet iránt érdeklődő választópolgárok számára, a miniszterelnökségre aspiráló, vezető ellenzéki politikusok cicacirógatása. Valószínűleg semennyire, hiszen azért ennél több kell egy ország irányításához.

De a kisállatok körében kétségtelen, hogy nagy népszerűségnek örvendenek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek.