Az ünnepekre kiengedték Rezesovát a börtönből

Hat évet kapott Rezesova, Rezesova-per Gödöllőn, Eva Rezesova tavaly okozott ittasan balesetet az M3-ason
Első fokon hat évre ítélték a szlovák milliomost.
Vágólapra másolva!
A Lokál információi szerint szabad emberként tölthette az ünnepeket a négy ember halálával járó baleset okozása miatt börtönben ülő Eva Rezesová. A szlovák milliomosnő december 23-án és szilveszterkor is elhagyhatta a Gyorskocsi utcai börtönt, ahol kilencéves büntetését tölti.
Vágólapra másolva!

December 31-én reggel nyolc óra után néhány perccel hagyhatta el hat másik elítélttel együtt a Gyorskocsi utcai börtönt Eva Rezesová. A 2012-ben négy ember halálát okozó baleset miatt büntetését töltő szlovák milliomosnőt édesanyja, Eva és kisebbik lánya, Ella várta a kapuban. A Lokál úgy tudja, hogy egy belvárosi, második emeleti lakásban ünnepelték az új éve. A gázolónak csak január 2-án kellett visszatérnie a rácsok mögé, tehát két teljes napra kapott engedélyt az eltávozásra.

Jó magaviselet miatt tölthette a karácsonyt és a szilvesztert családjával Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A szlovák milliomosnő nemcsak az óév utolsó napján, de a szenteste előtti reggelen, december 23-án is – szintén 48 órára – elhagyhatta a börtönt, így szeretteivel tölthette a karácsonyt. Információik szerint édesanyja és két lánya, Ella és a 18 éves Alexandra ülte körbe Rezesovával az ünnepi asztalt, és ajándékozták meg egymást.

"Eva mindenkinek saját készítésű kézimunkát ajándékozott, aminek nagyon-nagyon örültek. A kis Ella saját maga készített festménnyel kedveskedett édesanyjának, az együtt lévő családot próbálta megörökíteni" – mesélte a lapnak egy Szlovákiában élő barátjuk. A család egyébként együtt sütött és főzött szenteste, mindenki kivette a részét a munkából.

Rezesová először tölthette szabadon a családjával az ünnepeket azóta, hogy 2012-ben letartóztatták, miután az M3-as autópályán halálos balesetet okozott. A milliomosnőt 2014-ben több ember halálát okozó ittas járművezetésért kilenc évre ítélték.

Büntetése alatt végig példás volt a magaviselete, és dolgozik is, így kaphatott az ünnepek alatt többször is eltávozást.

Rezesová büntetése kétharmadának letöltése után, még ebben az évben kedvezménnyel szabadulhat, feltételesen.