A hagyományoknak megfelelően a Budakeszi Vadaspark az újév első programját idén is a ragadozóknak szenteli. A január 6-i "Ragadozók napján" a látogatók épp a kis- és nagyragadozókat vehetik majd közelebbről szemügyre, és sok-sok érdekességet is megtudhatnak róluk. A plusz programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatóak.

A Budakeszi Vadasparkban a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat lehet testközelből megtekinteni, legyen az háziállat, madár, vagy éppen kisemlős. Azonban mind közül a legkülönlegesebb élmény az lehet, amikor az ember egy valódi ragadozóval nézhet farkasszemet úgy, hogy nem kell azon nyomban felkötnie a nyúlcipőt.

2018. január 6-án tartják a "Ragadozók Napja"-t a Budakeszi Vadasparkban.Forrás: Budakeszi Vadaspark

A Ragadozók napján a hazai erdőkben is olykor fel-felbukkanó kis- és nagyragadozóké, a rókáé, a farkasé, a hiúzé, az aranysakálé és a barna medvéé lesz a főszerep, akikkel izgalmas állattréningeken, szakvezetéseken és látványetetéseken lehet majd alaposabban, játékosan megismerkedni.

Balsai Mónika színésznő, a "Liza, a rókatündér" című film főszereplője egy örökbefogadott róka mellett a Budakeszi Vadasparkban 2015. január 26-án.Forrás: MTI/Kallos Bea

 

A 2018.01.06-i "Ragadozók napja" részletes programja:


10.00 – Állattréning (mosómedve)
10.15 – Ragadozómadár-reptetés (színpad)
11.00 – Állattréning (róka)
11.30 – Ragadozómadár-reptetés (színpad)
12.00 – Látványetetés (farkas)
12.30 – Látványetetés (barna medve)
13.00 – Állattréning (aranysakál)
13.30 – Állattréning (hiúz)
14.00 – Kisragadozók etetése (szakvezetéssel)