Pártmunkát végzett Czeglédy Csaba szövetkezete

Czeglédy Csaba
Fegyőrök kísérik Czeglédy Csabát a Szegedi Járásbíróságon 2017. december 13-án. A nyomozási bíró három hónappal meghosszabbította a bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!
A Human Operator Zrt. két dolgozója nyilatkozott a PestiSrácok.hu-nak.
Vágólapra másolva!

Helyreigazító közlemény

2018. január 05.napján a www.origo.hu online felületünkön közzétett "Pártmunkát végzett Czeglédy Csaba szövetkezete" című online cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Demokratikus Koalícióval a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek pártmunkát végeztek, valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Humán Operátor cégcsoport a Demokratikus Koalíció vállalkozása, továbbá, hogy a Demokratikus Koalíció feladatot adott a cégcsoportnak, és, hogy ezen feladatok tüntetésre történő mozgósításra is kiterjedtek.

2018. január 5. napján a www. origo.hu online felületünkön közzétett "Pártmunkát végzett Czeglédy Csaba szövetkezete" című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Human Operátor cégcsoport Gyurcsány Ferenc vállalkozása.

2018. január 05. napján a www. origo.hu felületünkön közzétett "Pártmunkát végzett Czeglédy Csaba szövetkezete" című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Human Operator Zrt. által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején:

valótlanul híreszteltük továbbá, hogy az iskolaszövetkezeti diákok bérét a Human Operator Zrt. alkalmazottai számfejtették;

valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Human Operator Zrt. cégcsoport valójában Gyurcsány Ferenc és a DK vállalkozása, a rendszer célja pedig egy mozgósítható tömeg felépítése;

valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Human Operator Zrt-nek folyósított Altus Portfolio Kft-től származó utalások nem kölcsönök voltak;

valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Human Operator Zrt. a kiállított számláin megjelölt egy kedvezményezettet, ami valamilyen az Altushoz köthető cég volt;

valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Humán Operator Zrt. cégcsoport Gyurcsány Ferenc pártjától feladatokat kapott, és azt is, hogy a feladatok kiterjedtek a tüntetések mozgósítására;

valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Human Operator Zrt-től kapott honoráriumot Vágó István.

A Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek fő feladata MSZP-s és DK-s pártmunka volt – írta pénteki számában a Magyar Idők a PestiSrácok.hu csütörtöki, a Human Operator Zrt. két dolgozójának nyilatkozatai alapján írt cikkét idézve.

A napilap írása szerint az alkalmazottak azt állították, hogy a hálózat által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején.

Az MSZP, a DK és az Együtt szórólapjainak osztogatásához, valamint a standoknál aláírásgyűjtéshez volt szükség diákmunkásokra.

Az egyik korábbi dolgozó szerint ezeket a munkákat mindig szórólapozásként dokumentálták, mert arra bármit rá lehetett húzni – tették hozzá.

Az informátorok azt is felidézték, hogy a diákok bérét a Human Operator alkalmazottai számfejtették, az eredményt a cég szombathelyi irodájába továbbították, ott ellenőrizték, és ha rendben volt, ők intézkedtek a kifizetésekről is. Egy Czeglédy Csaba "pártpolitikai feladataira rálátó volt szombathelyi vállalkozó" is névvel ellátott nyilatkozatot juttatott el a PestiSrácok.hu-nak – írta a Magyar Idők.

Fegyőrök kísérik Czeglédy Csabát a Szegedi Járásbíróságon 2017. december 13-án Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A férfi szerint

a cégcsoport valójában Gyurcsány Ferenc és a DK vállalkozása, a rendszer célja pedig egy mozgósítható tömeg felépítése.

Az Altustól érkező utalások nem kölcsönök voltak, hanem a bérek fedezetei. Gyurcsány Ferenc családi cége a pénzkimentést is segítette azzal, hogy miután végrehajtás alá vonták a Human Operator folyószámláit, a kiállított számláikra kedvezményezettként valamilyen, az Altushoz köthető céget jelöltek meg - közölte a vállalkozó. A cégcsoport Gyurcsány pártjától kapott feladatai a tüntetésekre történő mozgósításra is kiterjedtek – áll a Magyar Idők cikkében.

A napilapban az is olvasható, hogy az informátor szerint a kampányokban vállalt fellépéseiért Vágó István is a Human Operatortól kapta honoráriumát, és a cégben a pártfelügyelő tisztségét a DK szombathelyi elnöke, Szuhai Viktor töltötte be, aki az egyik érintett iskolaszövetkezetben is munkát vállalt.

A Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator cégcsoport működésével kapcsolatban mintegy hárommilliárd forint értékű csalás ügyében nyomoz a NAV bűnügyi igazgatósága – emlékeztetett a Magyar Idők.