Mesterházy sem kér az antidemokratikus és antiszemita Jobbikból

Mesterházy Attila beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS frakcióvezető Közéleti személyiség foglalkozása politikus sajtótájékoztató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Sopron, 2014. május 22. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, parlamenti frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a párt soproni irodájában 2014. május 22-én. MTI Fotó: Nyikos Péter
Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila, az MSZP egykori elnöke, és miniszterelnök-jelöltje a Pesti Srácoknak nyilatkozva azt mondta, hogy bízik a minél szélesebb körű ellenzéki összefogásban, amelynek bővítésére még néhány hét áll a pártok rendelkezésére, hiszen február 15-e után már aláírást kell gyűjteni, illetve le kell adni pártlistákat. Így nem mindegy, hogy valaki csak egy önálló listát vagy egy közös listát ad le. A volt pártelnök azt mondta, hogy a Momentum és az LMP közeledését szívesen fogadnák, azonban a Jobbik szóba sem jöhet szövetségesként, mivel nem demokratikus párt.
Vágólapra másolva!

Ahogy a PS írja, valószínűleg nagy lehet a baj a balliberális oldalon,hiszen az MSZP szellemi holdudvarához tartozó, és korábban közös baloldali miniszterelnök-jelöltként is szóba kerülő Balázs Péter létrehozott egy „Válasszunk!2018" nevű szervezetet, amelynek fő rendeltetése, hogy közelebb hozza egymáshoz az ellenzéki pártokat. A cél hogy közös listát állítsanak, illetve felsorakozzanak egy közös miniszterelnök-jelölt mögött. Tehát egy szorosabb együttműködést szeretnének, mint, amit az MSZP és a DK kínkeservesen kialkudott egymással december végére.

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke és miniszterelnök-jelöltje Forrás: MTI/Nyikos Péter

Ennek kapcsán Mesterházy azt mondta:

Az MSZP volt elnöke azt mondta, hogy az ellenzéki összefogást nem kell túl tágan értelmezni, mivel a Jobbikkal nem kíván együttműködni, azt nem demokratikus párt:

Így tehát hiába Vona és Simicska minden igyekezete, az MSZP sem kér a Jobbikból, ahogy a DK sem.

Vona tehát feleslegesen jár a balliberális elit törzshelyének számító Spinoza Házba, álságos bűnbánatot tartani, hiába írat magáról imázsjavító propagandakönyvet a zaklatási ügyei miatt megbukott Havas Henrikkel - bizonygatva ezzel a baloldalra való nyitottságát - , a hagyományosan balliberális embereket képviselő pártok vezetői hallani sem akarnak a bukás felé vészesen rohanó pártvezetőről és a Jobbikról.

Természetesen azért, mert az általuk képviselt választópolgárok sem.

Érdekes is lenne, hiszen a szemforgató, ex-radikális párt elnöke korábban még így nyilatkozott az MSZP-ről:

Az antiszemita, illetve cigányellenes megnyilvánulásokról pedig az Origo is többször beszámolt, például itt, itt, itt és itt.