Mesterházy Attila, az MSZP egykori elnöke, és miniszterelnök-jelöltje a Pesti Srácoknak nyilatkozva azt mondta, hogy bízik a minél szélesebb körű ellenzéki összefogásban, amelynek bővítésére még néhány hét áll a pártok rendelkezésére, hiszen február 15-e után már aláírást kell gyűjteni, illetve le kell adni pártlistákat. Így nem mindegy, hogy valaki csak egy önálló listát vagy egy közös listát ad le. A volt pártelnök azt mondta, hogy a Momentum és az LMP közeledését szívesen fogadnák, azonban a Jobbik szóba sem jöhet szövetségesként, mivel nem demokratikus párt.

Ahogy a PS írja, valószínűleg nagy lehet a baj a balliberális oldalon,hiszen az MSZP szellemi holdudvarához tartozó, és korábban közös baloldali miniszterelnök-jelöltként is szóba kerülő Balázs Péter létrehozott egy „Válasszunk!2018" nevű szervezetet, amelynek fő rendeltetése, hogy közelebb hozza egymáshoz az ellenzéki pártokat. A cél hogy közös listát állítsanak, illetve felsorakozzanak egy közös miniszterelnök-jelölt mögött. Tehát egy szorosabb együttműködést szeretnének, mint, amit az MSZP és a DK kínkeservesen kialkudott egymással december végére.

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke és miniszterelnök-jelöltjeForrás: MTI/Nyikos Péter

Ennek kapcsán Mesterházy azt mondta:
Ebben a tekintetben az, hogy Raskó György ott van, az kimondottan reménykeltő, hiszen ő a Momentumhoz áll közel, talán rá tudja őket venni arra, hogy változtassanak egy kicsit a mostani álláspontjukon, mert ugye a Momentum senkivel semmilyen együttműködést nem akar. Talán Balázs Péter az LMP-t és Szél Bernadettet is meg tudja győzni arról, hogy álljanak be Karácsony Gergely mögé, hiszen akkor egy miniszterelnök-jelölt mögött tudnánk egyesíteni az ellenzéki erőket."Az MSZP volt elnöke azt mondta, hogy az ellenzéki összefogást nem kell túl tágan értelmezni, mivel a Jobbikkal nem kíván együttműködni, azt nem demokratikus párt:

„Én a demokratikus ellenzéki pártokról beszéltem, a Jobbikot nem tartom demokratikus pártnak."Így tehát hiába Vona és Simicska minden igyekezete, az MSZP sem kér a Jobbikból, ahogy a DK sem. 

 Vona tehát feleslegesen jár a balliberális elit törzshelyének számító Spinoza Házba, álságos bűnbánatot tartani, hiába írat magáról imázsjavító propagandakönyvet a zaklatási ügyei miatt megbukott Havas Henrikkel - bizonygatva ezzel a baloldalra való nyitottságát - , a hagyományosan balliberális embereket képviselő pártok vezetői hallani sem akarnak a bukás felé vészesen rohanó pártvezetőről és a Jobbikról.

Természetesen azért, mert az általuk képviselt választópolgárok sem.

Érdekes is lenne, hiszen a szemforgató, ex-radikális párt elnöke korábban még így nyilatkozott az MSZP-ről: „egyúttal őszinte reményemet fejezem ki, hogy az a párt, amelyiknek annyi szenvedést, szégyent és hazugságot köszönhet ez a nemzet, belerokkan belső válságába és cinkostársa, az SZDSZ mellé kerül a hazai politika latrinájában."Az antiszemita, illetve cigányellenes megnyilvánulásokról pedig az Origo is többször beszámolt, például itt, itt, itt és itt.