Segít az önkormányzat a hódmezővásárhelyi paneltűz károsultjainak

FOTÓ FOTÓTÉMA KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY KÖZTERÜLET utca utcai lámpa utcakép Hódmezővásárhely, 2011. augusztus 16.
Energiatakarékos LED fényforrások és hagyományos nátriumégők világítanak a hódmezővásárhelyi Kaszap utcában. A városban uniós támogatással össz
Hódmezővásárhely, 2011. augusztus 16. Energiatakarékos LED fényforrások és hagyományos nátriumégők világítanak a hódmezővásárhelyi Kaszap utcában. A városban uniós támogatással összesen 750 millió forintból korszerűsítik a közvilágítást. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Segít az önkormányzat a hajnalban történt hódmezővásárhelyi paneltűz károsultjainak – tájékoztatott Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a közműszolgáltatók helyreállították a szolgáltatást az épületben. A város költségén egy vállalkozás pedig minden egyes lakást ellenőriz, hogy visszakapcsolható-e az áram.

A lakók átnézik ingatlanjaikat, az önkormányzat pedig hétfőn minden érintettet megkeres, hogy szüksége van-e valamilyen segítségre,

közölte az alpolgármester, majd hozzátette, hogy, az önkormányzat biztosítási alkusz cége minden lakónak segítséget nyújt az ügyintézésben.

Hegedűs Zoltán tájékoztatása szerint egy lakó tartott igényt arra, hogy az önkormányzat nyújtson neki szállást, ő a Cseresnyés kollégium egyik vendégszobájában lakhat.

Hódmezővásárhely - illusztráció Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Hódmezővásárhelyen, a Hódtó utcában szombaton hajnali 4 óra körül keletkezett tűz egy tízemeletes ház egyik hetedik emeleti lakásában. A lakás erkélyén egy 65 éves férfi holttestét találták meg. Négy embert füstmérgezés miatt kórházba vittek, de már elengedték őket.