Hét lakás lakhatatlan a szombati halálos tűz után

Hódmezővásárhely paneltűz
Hódmezővásárhely, 2018. január 6. Tűzoltók egy panelház előtt a hódmezővásárhelyi Hódtó utcában, ahol egy ember meghalt, amikor tűz keletkezett az egyik lakásban 2017. január 6-án hajnalban. A 65 éves férfi holttestét a hetedik emeleti otthonának erkélyén találták meg, négy embert füstmérgezés miatt kórházba szállítottak. MTI Fotó: Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
A kigyulladt panelház legtöbb lakója visszaköltözhetett az otthonába, hét lakás viszont még lakhatatlan. Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere elmondta, mindenben próbálnak segíteni a károsultaknak.
Vágólapra másolva!

Szombaton gyulladt ki egy panelház Hódmezővásárhelyen. A tűzben egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek. őket kórházba kellett vinni.

- mondta az Origónak Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere. Egyelőre egy ember kérte az önkormányzat segítségét, ő a Cseresnyés kollégium egyik vendégszobájában kapott egy szobát. A többiek rokonaikhoz, barátaikhoz mentek.

Forrás: MTI/Donka Ferenc

- mesélte Hegedűs Zoltán. Felajánlották a károsultnak, hogy segítenek neki a temetés megszervezésében is.

Az alpolgármester elmondása szerint most a legfontosabb a biztosítások rendezése, a város ebben is felajánlotta a segítségét.

„Sokan megkerestek minket, hogy szeretnének segíteni a károsult családoknak"- mondta Hegedűs Zoltán majd hozzátette, hogy a felajánlások koordinálását a helyi Johannita csoport vállalta magára. Az alpolgármester szerint mind a hét lakásba vissza lehet majd költözni, de ezt majd az utólagos statikai vizsgálat eldönti.

- mondta.

Forrás: MTI/Donka Ferenc

Molnár Krisztina a katasztrófavédelem szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy

még nem tudják, hogy a tűzet mi okozta, a helyszínelés most is tart, és tanúkat is hallgatnak még ki.

"Jelenleg hét lakás lakhatatlan, de csak kettő a tűz miatt. A maradék öt azért, mert a tűztől szétrobbant egy fűtéscső, és a víz eláztatta a lakásokat"- mondja.

A halott férfit a hetedik emeleti lakásának erkélyén találták meg, ott keletkezett a tűz.

Aki szeretne segíteni a károsultaknak, az hívja a 06 62 530 146-os telefonszámot.