Orbán Viktor január 30-án találkozhat az osztrák kancellárral

Orbán Viktor
Brüsszel, 2017. december 15. Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az uniós országok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben 2017. december 15-én, a kétnapos tanácskozás második napján. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Vágólapra másolva!
Egyelőre még folyamatban van Orbán Viktor miniszterelnök látogatásának előkészítése, a tárgyalásokra január 30-án kerülhet sor – reagált az osztrák sajtóban megjelent hírekre Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

Lapinformációk szerint Orbán Viktor az osztrák fővárosban

külön-külön tárgyal majd Sebastian Kurz nemrég hivatalba lépett kancellárral, és koalíciós partnerével, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, Heinz-Christian Strache-val.

A tervek szerint több más osztrák közéleti szereplővel is megbeszélést folytat aznap a magyar kormányfő. Tekintettel arra, hogy a bécsi program még szervezés alatt van, Havasi Bertalan erről a találkozókról egyelőre nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Orbán Viktor miniszterelnök január 3-án a lengyel kormányfővel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be: még januárban találkozni kíván az új osztrák kormány tagjaival, a gazdasági és szellemi élet meghatározó szereplőivel.

Elmondta: gondolkodnak azon, hogy a V4-ek szilárd belső kapcsolatát fenntartva intenzív kapcsolatot hozzanak létre többek között Ausztriával.

Ausztria példa arra, hogy Európában működik a demokrácia, és nem képzelhető el, hogy egy ország vezetői hosszú időn keresztül fontos kérdésekben, például a migrációval kapcsolatban ne kövessék azt, amit a nép akar – mondta akkor Orbán Viktor.