Ez várhat a kislányra, aki végignézte anyja megölését

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ bűntény helyszíne bűnügyi helyszínelő erőszakos bűncselekmény Foglalkozás gyilkosság helyszínelés lezárt terület SZEMÉLY
Budapest, 2018. január 7. Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2018. január 7-én a XVII. kerületben az Újlak utcában, ahol lelőttek egy férfit. A gyilkosság után a 26 éves támadó a fegyverét maga ellen fordította, a mentők életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, ahol életét vesztette. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A nagyszüleihez vagy az apjához kerülhet az a kislány, akinek az anyját vasárnap lelőtte annak volt barátja. A kétéves gyerek mindent közvetlen közelről nézett végig, anyja karjából. Az anya nem sokkal később a kórházban halt meg. A kisgyerek is kórházba került, de csak megfigyelésre, neki óriási szerencséje volt, egyetlen golyó sem találta el. A gyilkos a nő barátját lőtte le elsőként, végül öngyilkos lett. Ő is a kórházban halt meg. 
Vágólapra másolva!

Ha a nagyszülők szeretnék felnevelni a kislányt, akkor el kell menniük a gyámügyi hivatalba, és családba fogadást kell kérelmezniük.

- mondja Radoszáv Miklós gyermekvédelmi szakember. A kislány apja ugyanis Németországban él. Így a férfinak be kell mennie a németországi magyar követségre, vagy konzulátusra, és nyilatkozatot kell tennie.

- tette még hozzá a szakértő.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Viszont ha az apa szeretné magához venni a kislányt, akkor ő az első, neki van gyerektartási kötelezettsége.

Ahogyan azt már megírtuk, vasárnap egy férfi bement volt barátnője lakásába, és lelőtte annak új párját, a nőre az utcán lőtt rá többször is, majd megpróbált öngyilkos lenni.

A támadót és a nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol később mindketten belehaltak a sérüléseikbe.

A 26 éves férfi nem tudta feldolgozni, hogy volt párja új életet kezdett egy másik férfival, éveken át zaklatta a nőt.

A nő kétéves kislánya, Lilla a lövöldözés közben végig anyja kezében volt. Neki nagy szerencséje volt, egy golyó sem találta el. A kislány a Heim Pál kórházba került megfigyelésre.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!