Mivel sem az MSZP, sem a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nem akar megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal, ezért Bokros Lajos pártja önállóan indul a 2018-as országgyűlési választáson. Így pedig az eddiginél is nagyobb lett a káosz az ellenzék soraiban.

Csütörtökön Bokros Lajos szerint lehullt az álarc, azt mondta:

négy hónapi hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal (MoMa).

A MoMa elnöke szerint szeptember elsején, a Közös Ország Mozgalom rendezvényén még Gyurcsány Ferenc sürgette annak azonnali bejelentését, hogy a DK és a MoMa szövetséget köt a parlamenti választásokra. 

Bokros Lajos önálló indulásával tovább nőtt az ellenzéki káoszFotó: Szabó Gábor - Origo

Bokros szerint a nagyobb baloldali pártok egyetlen célja, lekaszálni a kisebb pártokat. A Moma elnöke úgy látja, a baloldali erők nem akarnak rendszerváltást.Bokros elmondta, a MoMa nagyvonalúan lemondott pénzről, sajtóról, országgyűlési képviseletről, amikor 2014-ben nem indult el a választásokon, nehogy rontsa az ellenzéki összefogás esélyeit. Viszont ha egy párt egymás után kétszer nem indul a választásokon, akkor azt törlik a pártok nyilvántartásából. A MoMa számára ezért nincs más út, mint indulni 2018-ban - zárul a párt közleménye.

Négy éve sokkal nagyobb volt az ellenzéki egység

Mint arról korábban beszámoltunk, a mai állapotokhoz képest négy évvel ezelőtt sokkal egységesebb, népszerűbb és magabiztosabb volt az ellenzék. Nagy kérdés, hogy most mi lesz, mivel azzal párhuzamosan, hogy megszaporodtak a pártok, a vezető személyiségek eltűntek, és a különféle pártok egymással veszekednek. Miközben az ellenzéknek négy éve viszonylag könnyen sikerült megállapodni a közös indulásban, addig ma már arról sincs egyezség, hogy számukra nyerőnek tűnő körzetekben ne kapjanak hajba, és akkor a miniszterelnök-jelölt személyéről még nem is beszéltünk.