Életüket kockáztatják egy fővárosi bérház lakói

2018.01.13. 15:57

A Tv2 Tények beszámolt arról a budapesti házfelújításról, amely során csupán pár deszkával pótolták  egy fűggőfolyosó elbontott járófelületét. A lakók reggel még a megszokott módon léptek ki otthonaikból, aznap este viszont már a biztonságos szalagfolyosó helyett életveszélyes, keskeny deszkákon tudták csak megközelíteni lakásaikat. Mindezt a társasház harmadik emeletén.

A hatodik kerületi társasházlakói csak keskeny deszkákon tudják megközelíteni otthonaikat. Egy ott élő férfi a Tényeknek elmondta: nem közölték velük, hogy csak deszkákon tudnak majd bejutni a lakásaikba. A férfi a Tényeknek azt is felidézte, hogy szinte sokkot kapott, amikor szembesült a helyzettel.

A padlózatot pótló, egymás mellé fektetett két deszka egyenként alig harminc centiméter széles. Aki félrelép, vagy megcsúszik, akár négy métert is zuhanhat.

A kétségbeesett lakó beszámolt róla, hogy késő este, a munkából hazatérve látta először: áldatlan állapotban van a lakásához vezető folyosó. Az éjszakát a legtöbb lakó inkább ismerősöknél töltötte, mert a sötétben rá sem mertek állni az instabil deszkákra.

A Tények által kérdezet lakó azt mondta:

Ezek a padlók mozognak, a korlát mozog. Tehát, hogy ebbe kapaszkodjak az is egy erősen kifogásolható dolog.

A Tények riportere  megkérdezett egy ügyvédet is az eset kapcsán, aki elmondta: ha baleset történne és esetleg egy lakó megsérülne, a kivitelező lenne a felelős.

A felháborodott lakók elsőként a közös képviselőt keresték. A közös képviselő azonban közölte velük:ő már ezzel a dologgal este, esős időben nem tud mit kezdeni. A lakók próbálták elérni a kivitelező vállalkozót is de egyik telefonszámán sem tudták elérni.

A ház lakói a Tények stábjának elmondták: a veszélyes területre csupán egy kézzel írott papírlap figyelmeztet.

Azon többek között a házban élők több kérdése is olvasható: Dolgozik valaki? Mikor lesz készen?