"Nem vagyok bűnös" - mondta a Tv2 Tények című hírműsorában az a pásztói nő, aki a gyanú szerint lefejezte újszülött gyermekét. A nő azt vallotta: bulizni volt, amikor beindultak a fájások. Végül elvitte a gyereket a patakhoz, de állítja, hogy ő nem bántotta, csak otthagyta a csecsemőt. A háromgyermekes asszonyt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A Tények beszámolója szerint megtörten, lehajtott fejjel ült a bíróságon az a pásztói nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy lefejezte csecsemőjét, miután megszülte.Az asszony megtört, amikor őrizetbe vették, többször is elsírta magát. A brutális gyilkossággal gyanúsított nő állítólag  a rendőröknek elismerte az emberölést.Azonban a Tények kérdésére, hogy bűnösnek érzi-e magát, már azt felelte: Nem.

Pongó Erik, a nő ügyvédje ugyanakkor a Tényeknek elmondta:Annyit elismert, hogy ez év január elsején egy életképes csecsemőt hozott a világra, ezt követően a csecsemőt Pásztó egy eldugott részén elhelyezte, és ezt követően nem tud a csecsemő további sorsáról. Ezt mondta el a nyomozás során és ezt a vallomását fenntartotta a bíróság előtt is.

A gyanúsított nő állítása szerint egészen a szülésig azt sem tudta, hogy terhes. A szilveszteri buliban rosszul lett, kiment a kertbe, ahol megszülte a babát. A gyereket a patakpartra vitte, majd magára hagyta. A nő azt is mondta, hogy nem tudja ki ölte meg ezt követően az újszülöttet. Ügyvédje szerint az élettársa hisz a gyilkossággal gyanúsított nőnek és hazavárja.

Nyilatkozott a Tényeknek a nő édesanyja is:

Én szerintem az én lányom ilyet nem tett. Három gyereket eddig felnevelt becsülettel, szeretetben és azt nem tudom, hogy ez most miért történt meg vele.

Ugyanakkor Dóczi Márta a Balassagyarmati Törvényszék szóvivője a Tényeknek elmondta, hogy a gyanúsított nőt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A halott csecsemő testrészeire egy kutya talált rá, az állat egy házba vitte be a meggyilkolt baba maradványait. Az ott élők sokkot kaptak, amikor megtalálták a csecsemő torzóját. Azóta is rémálmok gyötrik őket.