Volt olasz miniszter: Orbán Viktornak ezerszer igaza van

2018.01.15. 11:54

Kritizálta a brüsszeli bevándorláspolitikát és kiállt Orbán Viktor migrációs nézetei mellett Maurizio Gasparri olasz jobbközép szenátor, volt miniszter. Azt írta, hogy a magyar kormányfőnek ezerszer is igaza van.

Maurizio Gasparri, a Forza Italia jobbközép ellenzéki párt szenátora, a második Berlusconi-kormány kommunikációs minisztere szerint Orbán Viktornak ezerszer is igaza van, amikor szigorúbb migrációs politikát követel európai szinten.

Az olasz politikus vasárnapi közleményében arról írt, hogy az Európai Unió valósággal bátorítja az illegális bevándorlók Európába érkezését, a határok nem megfelelő őrzésének pedig Olaszország az első áldozata. Azt is leszögezte, hogy az európai határvédelem ellátását nem lehet kizárólag a tagállamoktól elvárni.

Maurizio GasparriForrás: Facebook

Szerinte a magyar kormányfőnek éppen ezért van igaza, amikor szigorúbb európai bevándorláspolitikát szorgalmaz.

A migráció szélesedése szigorúbb politikai fellépést igényel. Mi Berlusconival és Orbánnal akarunk fordulatot teremteni Európában

- közölte Gasparri, aki azt is megjegyezte, hogy miközben a valódi menekültek kevesen vannak, az illegális migránsok egymás nyakába varrása jogos tiltakozást vált ki.

Olaszországban március 4-én tartanak parlamenti választásokat, a jobbközép koalíciót vezető Silvio Berlusconi egyik legfőbb problémafelvetése, hogy Olaszországban megszűnt a biztonság, minden huszadik másodpercen bűncselekményt követnek el.

A bűnözés előretörését a visszatérésre készülő Berlusconi az Olaszországban tartózkodó 476 ezer illegális bevándorlóval magyarázza és jelezte, hogy mindezért Matteo Renzi volt kormányfőt és az olasz baloldalt terheli felelősség.

(Forrás: 888.hu)