Volt olasz miniszter: Orbán Viktornak ezerszer igaza van

Vágólapra másolva!
Kritizálta a brüsszeli bevándorláspolitikát és kiállt Orbán Viktor migrációs nézetei mellett Maurizio Gasparri olasz jobbközép szenátor, volt miniszter. Azt írta, hogy a magyar kormányfőnek ezerszer is igaza van.
Vágólapra másolva!

Maurizio Gasparri, a Forza Italia jobbközép ellenzéki párt szenátora, a második Berlusconi-kormány kommunikációs minisztere szerint

Az olasz politikus vasárnapi közleményében arról írt, hogy az Európai Unió valósággal bátorítja az illegális bevándorlók Európába érkezését, a határok nem megfelelő őrzésének pedig Olaszország az első áldozata. Azt is leszögezte, hogy az európai határvédelem ellátását nem lehet kizárólag a tagállamoktól elvárni.

Maurizio Gasparri Forrás: Facebook

Szerinte a magyar kormányfőnek éppen ezért van igaza, amikor szigorúbb európai bevándorláspolitikát szorgalmaz.

- közölte Gasparri, aki azt is megjegyezte, hogy miközben a valódi menekültek kevesen vannak, az illegális migránsok egymás nyakába varrása jogos tiltakozást vált ki.

Olaszországban március 4-én tartanak parlamenti választásokat, a jobbközép koalíciót vezető Silvio Berlusconi egyik legfőbb problémafelvetése, hogy

Olaszországban megszűnt a biztonság, minden huszadik másodpercen bűncselekményt követnek el.

A bűnözés előretörését a visszatérésre készülő Berlusconi az Olaszországban tartózkodó 476 ezer illegális bevándorlóval magyarázza és jelezte, hogy mindezért Matteo Renzi volt kormányfőt és az olasz baloldalt terheli felelősség.

(Forrás: 888.hu)