A bevándorlási válság kezdetekor Szél Bernadett Soros véleményével megegyező nyilatkozatokat adott, együtt tüntetett a Soros-szervezetekkel, kiállt a kvóta mellett, és elítélte a kerítésépítést is. Összeszedtünk néhány Szél Bernadett-nyilatkozatot - a migránsválságról. Szél Bernadett nyilatkozatai természetesen nem véletlenek. Korábban Soros egyik szervezeténél dolgozott, pártja, az LMP a Soros-féle NGO-közegben szerveződött, ő maga többször tüntetett a Soros-szervezettel a migránsválság kezdetén.

Nézzük tehát Szél Bernadett nyilatkozatait:

2015. január 23-án Szél Bernadett az M1 Ma Reggel című műsorában azt mondta:

Most mondom, hogy ilyen kihívások lesznek végig ebben a században velünk. Ha elkezdünk riogatni, ha elkezdünk arról beszélni, hogy lezárjuk a határokat, azzal semmire nem fogunk menni.

Február 6-án az M1 Híradójában pedig azt mondta, ugyanabban az évben, tehát még 2015-ben:

Magyarországon a bevándorlás nem probléma, nincs menekülthullám.

Majd február 12-én, tehát egy héttel később, Soros érdekeinek megfelelően az RTL Klub Híradó Esti Kiadásában azt nyilatkozta:

Egész egyszerűen rájátszik félelmekre és így próbálja a csökkenő népszerűségét kompenzálni. Gyakorlatilag most már napi szinten egy olyan témát hangosít fel, a médiában, amivel Magyarországnak jelenleg nincsen problémája.

Későbbi nyilatkozatában is a migránsokat védte. A 2015. június 2-án - amikor már egyre nehezebb volt tagadni a migránsválság veszélyességét - a Klubrádiónak még mindig így nyilatkozott:

Ezzel szemben a tény az az, hogy nyugati országokban, tehát amik nem tranzitországok, mint mi, akin átmennek ugye a migránsok legfőképpen, hanem olyanok, ahol le is telepednek ezek az emberek, ott nem bizonyosodott be, hogy elvennék a munkát vagy a szociális ellátásokat, hanem sokkal inkább az látszik, hogy nettó befizetők.

Majd azt is mondta:

Merthogy őneki ez a kvótarendszer sem tetszik, ez a most nem tudom éppen, hétszáz valamennyi menekültet kellene elhelyeznünk a kvótarendszer szerint, úgy hallottam, és ő ezt is felháborítónak tartja. És helyette egy olyan világképet rajzol be, ami már nincs.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pedig azt nyilatkozta:

Én azt gondolom, hogy pillanatnyilag a kvótarendszer, amit ugye elővezettek, uniós szinten lenne egy olyan megoldás, ami Magyarország számára könnyebbséget hozna, anélkül, hogy Kósa Lajosnak vasfüggönyöket kellene építeni, anélkül is tudna segíteni azokon a problémákon, amikkel most szembesülünk, de leginkább, amivel esetleg szembesülhetnénk.

Mindezt 2015. június 10-én mondta.

Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke - a fenti nyilatkozatok miatt is, de természetesen Szél Bernadett hosszú évekre visszanyúló Soros-elkötelezettsége miatt - bejelentette, hogy az LMP-társelnök nem vehet részt a bizottsági ülésen, amin a Soros-tervről foglalkozna. Németh Szilárd nyilatkozatáról az Origón részletesen beszámoltunk.